Mirė miškininkas, eksministras A. Vasiliauskas

  • Teksto dydis:

Eidamas 90-uosius metus mirė Lietuvos miškininkas, buvęs miškų ūkio ministras ir aplinkos viceministras Albertas Vasiliauskas.

Kaip penktadienį pranešė Aplinkos ministerija, nusipelnęs Lietuvos miškininkas, biologijos ir gamtos mokslų daktaras mirė rugpjūčio 8 dieną.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas išreiškė užuojautą A. Vasiliausko artimiesiems, draugams ir kolegoms.

„A. Vasiliauskas savo profesinę veiklą pradėjo nuo praktinio girininko darbo, kasdien rūpinosi miškais. Vėliau pasinėrė į mokslą, vadovavo Lietuvos miškų institutui, dėstė būsimiesiems miškininkams“, – teigiama ministro užuojautoje.

„Po nepriklausomybės atkūrimo jis vadovavo tuometei Miškų ūkio, Miškų ir žemės ūkio ministerijoms, o įkūrus Aplinkos ministeriją tapo aplinkos viceministru, prisidėjo prie miškininkystės sektoriaus problemų sprendimo, miškų politikos kūrimo. Jo paskelbti moksliniai darbai aktualūs ir šiandien“, – sakė S. Gentvilas.

A. Vasiliauskas tyrinėjo spygliuočių šaknų puvinio sukėlėją – šakninę pintį ir sukūrė preparatą kovai su šia liga. Apie tai miškininkas parašė knygą, yra kelių kitų mokslinių knygų bendraautorius, publikavo daugiau nei 100 mokslinių straipsnių.

1985 metais A. Vasiliauskui suteiktas Lietuvos nusipelniusio miškininko garbės vardas, 2005 metais jis apdovanotas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teko kartu dirbt, tai labai teisingas

teko kartu dirbt, tai labai teisingas portretas
ir principingas zmogus ...aTa ilsekis ramybeje..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių