N.Venckienė rinkimuose į Seimą susigrums su I.Degutiene

Rinkimuose grumtis su Seimo pirmininke Irena Degutiene ir, žinoma, laimėti, o tada galbūt formuoti vyriausybę, tada Lietuvoje būtų tvarka. Taip prabilo teisėjo mantiją nusivilkusi Neringa Venskienė.

Pudros – vis mažiau

„Vagims ir banditams galas“, „prokuroras sėdės“, „valdžia turi tarnauti žmonėms, o ne kriminaliniams dariniams“, – su tokiais, Rolandą Pakso prezidentinę rinkimų kampaniją primenančiais šūkiais, į rinkimų tiesiąją žengia dar vienas politinis darinys – „Lietuvos sąrašas“.

Mitingais ir protesto akcijomis kurį laiką savo politinius tikslus maskavę visuomenininkai ir N.Venckienės rėmėjai pagaliau ryžosi atidengti savo kortas. Jų taikinys – artėjantys Seimo rinkimai.O priemonė – „Lietuvos sąrašąs“, kurio lyderė iš teisėjos pareigų atleista N.Venckienė.

Drąsiaus Kedžio sesuo vakar skelbė, kad rinkimuose varžytis norėtų su konservatorių vicepirmininke Irena Degutiene. Parlamento vadovė tokių N.Venckienės užmojų nekomentavo.

Publika – marga

Su „Lietuvos sąrašu“ Seimą šturmuosiančių veikėjų minia – itin marga. Čia ir buvę konservatorių partijos nariai, verslininkai, žurnalistai, buvę saugumiečiai, kunigas ir aktoriai.

Vardytos tokios pavardės: lenktynininkas Stasys Brunza, žurnalistas Algimantas Matulevičius, su Arūno Valinsko partija į Seimą išrinktas, vėliau prie konservatorių glaudęsis, o dabar juos apleidęs Saulius Stoma, iš konservatorių partijos pasitraukusi Aurelija Stancikienė, visuomenininkas aktorius Audrius Nakas, Nepriklausomybės Akto signataras Algirdas Patackas, buvęs saugumietis Linas Petronis, kunigas Jonas Varkala, buvęs „Lietuvos žinių“ vyriausiasis redaktorius žurnalistas, teatro kritikas Valdas Vasiliauskas.

Tarp pavardžių nėra „Drąsos keliui“ mitingus padėjusio rengti visuomenininko Dariaus Kuolio. Skelbiama esą šis į politiką eiti nenori.

Kuriose vienmandatėse apygardose minėti veikėjai kandidatuos, kol kas neaišku. „Lietuvos sąrašas“, matyt, dar plėsis.

N.Venckienė iškilmingai metė, kad pinigų šio politinio darinio reklamai nereikės, mat pedofilijos byla žinoma kone visiems.

Santvarka nepatinka

Neapykanta valdžiai, o ypač teisėsaugai, regis, ypatingas šio politinio judėjimo politinės programos bruožas. Vakar vardytos „Lietuvos sąrašo“ programinės gairės nenustebino. Ietys svaidytos pirmiausia į teisėjus ir prokurorus.

N.Venckienės rėmėjų būrys taip įsijautė, kad netruko paskelbti, kad į teisiamųjų suolą jie rengiasi nutemptį prokurorą. „Mūsų tikslas, kad pirmas atsisėstų ne vagis, o pirmas prokuroras“, – vakar paskelbė A.Nakas.

Čia pat mestelta, kad rezonansinės bylos bus peržiūrėtos ir per greičiausius terminus paskelbti jų rezultatai.Tačiau „Drąsos kelio“ veikėjams sunkiai sekėsi paaiškinti, kaip tą padaryti. Juk Lietuvoje teisminė ir leidžiamoji valdžia – vis dar atskirtos. Kaip Seimas gali kontroliuoti prokurorus? Nejaugi ruošiamasi keisti santvarką?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotas

Patriotas portretas
Venckienės suplanuotas planas patekti į seimą gal ir išsipildys, ilgai ji tam ruošėsi, o aš pasijuoksiu iš įdijotų, kurie jau virš 20 metų išsirenka vis tuos pačius, bet kitos partijos, saulės nešėjus. Tegyvuoja įdijotų Lietuva.

PASIULYMAS

PASIULYMAS portretas
Siulau isigyti nebrangius violetinius dazus [ kunui , veidui , plaukams ] ir tokios pat spalvos audinius uniformoms . Didziules , net iki 25 % nuolaidos su A. Skucienes ar N. Veckienes rasytinemis rekomendacijomis .

ruta

ruta portretas
Ko cia visi sako, kad Venckiene bloga? Ka jinai tokio padare? Siaubas, kaip jus zmones galit taip kalbet. O vaika visi jau seniausiai pamirso. Kiek jinai nervu padejo visoj sitoj nesamonej, kosmaras... As tai uz ja.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių