Po šaršalo dėl olimpiados nugalėtojų paskelbimo: kokia prasme buvo paviešinti tik kodus?

Viešojoje erdvėje kilus pasipiktinimui dėl to, jog Lietuvos gamtos mokslų olimpiados nugalėtojai internete buvo paskelbti nurodant ne moksleivių pavardes, o tik dalyvių kodus, švietimo mokslo ir sporto ministrė žada aiškintis, kaip ir kodėl šioje situacijoje buvo interpretuotas asmens duomenų apsaugos reguliavimas.

Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė tikina, kad jokių teisės aktų pakeitimų, susijusių su olimpiadų laimėtojų skelbimu, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija nebuvo atlikusi.

„Kadangi agentūra (Lietuvos neformaliojo švietimo – BNS) yra pavaldi ministerijai, aš norėčiau gilesnės analizės, vertinimo, kaip buvo dėliojami šitie procesai. Todėl, kad, mano galva, žala yra padaryta didelė. Dabar čia turime aiškintis, nors jokie teisės aktai ar jų interpretavimai nebuvo keisti“, – LRT radijui sekmadienį sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Jeigu tas interpretavimas pakito, tai kažkokioje vienoje grandyje, tą mazgą reikės išnarplioti“, – pridūrė ministrė.

Socialiniame tinkle „Facebook“ šeštadienio rytą pasirodė informacija, jog Lietuvos gamtos mokslų olimpiadų asociacijos (LGMOA) interneto puslapyje Olimpiados.lt penktadienį publikuotame pranešime gamtos mokslų olimpiados aukso medalininkai buvo paskelbti, nurodant ne jų vardus ir pavardes, o tik jų mokymo įstaigas bei keturženklius skaičių ir raidžių kodus.

Tokį rezultatų paskelbimą socialiniame tinkle sukritikavo ir R. Morkūnaitė-Mikulėnienė, pavadindama jį „nepriimtina praktika, diskredituojančia švietimo įstaigų ir organizacijų darbą“.

Informacija turi būti pateikta su nugalėtojais, vardu ir pavarde – tai ir yra viena iš olimpiados esmių.

Vėliau pranešimą išėmusi LGMOA pranešė laimėtojų duomenis skelbusi pagal iš Švietimo mokslo ir sporto ministerijai pavaldžios Lietuvos neformaliojo švietimo agentūros (LINEŠA) gautą informaciją bei moksleivių duomenų specialiai neslaptinusi.

LINEŠA vadovas Valdas Jankauskas patvirtino, kad olimpiadų rezultatų skelbimo tvarka nepasikeitė, tačiau buvo atsižvelgta į teisininkų rekomendacijas. Jo teigimu, LGMOA paskelbė ne slaptą, tačiau darbinę informaciją, o gamtos mokslų olimpiados laimėtojų vardai ir pavardės būtų buvę paskelbti vėliau, gavus tėvų sutikimus.

„Tas į viešumą papuolęs failas tai yra tiesiog darbinis failas. Ir duomenys apie nugalėtojus nėra paskelbti. Jie bus paskelbti trečiadienį arba ketvirtadienį, kai gausime tėvų sutikimą“, – LRT radijui sakė V. Jankauskas.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė teigė nesuprantanti, kodėl LINEŠA duomenis, kurais pasidalijo Gamtos mokslų olimpiadų asociacija, apskritai, dalijosi su kodais.

 

 

„Nežinau, kokia prasmė yra pirma skelbti kodais, todėl, kad jie nieko nepasako. Jeigu yra kažkokios apsaugos priemonės, tai turėtum sakyti, kad tam tikros mokyklos, (pavyzdžiui – BNS), Šilavoto mokyklos mokinys (laimėjo – BNS). Arba, kas man atrodo turi būti, kad turėtų būti tęsiama (skelbimas – BNS) su vardais ir pavardėm kaip visą laiką buvo“, – teigė ministrė.

„Informacija turi būti pateikta su nugalėtojais, vardu ir pavarde – tai ir yra viena iš olimpiados esmių“, – pridūrė ji. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas elementaru

Viskas elementaru portretas
Perka olimpiadų rezultatus ir tada iš idiotų daro nugalėtojus olimpiadose Jų klasiokai sužinoję, kad koks jų žinomas idiotas tapo olimpiados prizininku ne tik išjuokti, bet ir eitų ieškot teisybės. Todėl neskelbia pavardžių. Laimėję olimpiadose įgyja teisę įstoti į finansuojamas vietas universitetuose kur didžiulis konkursas. Prieš 16 metų narkomanų močiutė Miuvienė buvo sukūrus sistemą ne tik kaip gimnazistams Radvilų gimnazijoje Vilniuje platinti kvaišalus. Ji iš savi visiškų idiotų narkomanų atsilikusio vystymosi Aidos ir Vismanto Milių darė pirmūnus, olimpiadų nugalėtojus. Ir iš tokių idiotų sugebėjo daryt studentus, po to įkišo į banką, kitur. Miliuvienė buvo prikaupusi lėšų iš narkotikų platinimo Šeškinėje,Pavilnyje, N. Vilnioje. Darbavosi nuo 1980m. Tiekimą turėjo iš tolimų TSRS regionų. Įkliuvusi buvo. Bet byla neviešinta. Nagrinėjimas buvo tik Švietimo sistemos lygiu, ne teismuose. Taigi. Radai Milių ar Miliūtę, suprask: narkomanai, idiotai, vagia, nusikalsta, būna visko.

kaunietė 1

kaunietė 1 portretas
kasčia per nesąmonė, argi taip pagerbiami nugalėtojai. Negerbiami moksleiviai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių