R. Baškytė: nelegalių statybų sumažėtų, jei tokie pastatai būtų griaunami

  • Teksto dydis:

Nelegalių statybų problemą valstybės saugomose teritorijose išspręsti būtų galima kontroliuojant, kokie pastatai jose statomi, o nelegalius statinius griaunant, teigia Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktoriaus pavaduotoja Rūta Baškytė.

„Niekas nekontroliuoja tų pastatų ir teritorijos naudojimo. Mano akimis, turėtų kontroliuoti ir Nacionalinė žemės tarnyba, jeigu žemės nuomos sutartyje įrašytos sąlygos, kad negalima statyti gyvenamųjų namų, kad teritorija yra naudojama poilsiui, tai bent jau laikas nuo laiko reikėtų pasižiūrėti, ar iš tiesų taip yra toje teritorijoje“, – LNK žinioms trečiadienį sakė R.Baškytė.

Taip ji komentavo situaciją po to, to kai su Seimo Aplinkos komiteto nariais, atliekančiais tyrimą, nepavyko patekti į buvusią Gulbinų pionierių stovyklą Pavilnių ir Verkių regioniniame parke. Kaip pranešė LNK žinios, šioje vietovėje, gavus leidimus įrengti rekreacinės paskirties objektus, pastatyti nuosavi namai.

Pasak R.Baškytės, kovoti su nelegaliomis statybomis reikia griaunant taip iškilusius pastatus – dabar, pasak jos, vyrauja požiūris, kad nelegalų pastatą galų gale vis viena pavyks įteisinti.

„Kadangi mes dirbame šioje srityje ne vienerius metus, tiesiai šviesiai pasakoma ir girdime iš kitų institucijų ar iš žmonių: statykite, vis tiek nenugriaus. (...) Vien pinigais neveikia, bet kai iškyla grėsmė asmeniniam nekilnojamam turtui, tada susimąsto“, – kalbėjo ji.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Būtent akiplėšiškumas - priežastis emigracijai. Leidimas rekreacijos objektui nereiškia leidimo užsigrobti žemę asmeninei rekreacijai.

Tarpkitko

Tarpkitko portretas
Kam tuoj griauti,atimti be teisės i teismus kreiptis ir atiduoti kam reikia,šeimoms,tegul stato isišiepe,,kuo daugiau,”))

Realistas

Realistas  portretas
Panelei Baškytei leistum tai viską Lietuvoje nugriautų ir būtų atkurtas Kultūros paveldas kaip buvo prieš 1500 metų. Na žmonės baigia emigruoti - tai jau mažiau kliuvinių kultūros paveldui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių