R. Vaikšnoras žada tęsti pradėtus darbus: tarp prioritetų – pasirengimas visuotiniam šaukimui

Trečiadienio vakarą prisiekęs naujasis Lietuvos kariuomenės vadas Raimundas Vaikšnoras tikina užtikrinsiantis pradėtų darbų tęstinumą.

Prioritetiniais darbais naujosiose savo pareigose generolas įvardina Vokietijos brigados priėmimą, divizijos kūrimą bei pasirengimą visuotiniam šaukimui.

„Kaip jau minėjau ne pirmą kartą, pirmiausiai tai yra tęstinumas pradėtų darbų. Didelis dėkui generolui V. Rupšiui, kuris iš tiesų pastatė labai neblogai kariuomenę – ant gerų bėgių. Man belieka tiktai tęsti tai, kas pradėta“, – žurnalistams po priesaikos sakė V. Rupšys.

R. Vaikšnoras įvardino ir prioritetinius darbus naujosiose pareigose.

„Darbai labai elementarūs – tai yra Vokiečių brigados priėmimas, divizijos kūrimas ir, aišku, pasiruošimas vėliau visuotiniam šaukimui, kas turbūt užtruks šiek tiek laiko daugiau. Turbūt mes visko iš karto negalime padaryti, turbūt teks prioritetizuoti, nes tai yra žmogiškieji ištekliai, tai yra ir mokymo laikai, tai yra ir įranga, technika“, – teigė Lietuvos kariuomenės vadas.

Visgi pirmąsias savo darbo dienas R. Vaikšnoras ketina skirti gynybos štabo parengtų planų ir vizijų analizei bei susitikimams su kariais.

„Lankymasis daliniuose, susipažinimas su ministerijos departamentais, su gynybos štabo parengtais planais ir vizijomis. O vėliau lankymasis daliniuose, susitikimas su kariais, pajėgų vadais, jų vizijų išklausymas, jų probleminių sričių identifikavimas ir bandymas sudėlioti tuos prioritetus, tą dienotvarkę taip, kaip reikėtų“, – informavo jis.

Trečiadienio vakarą Vilniaus Katedros aikštėje įvyko iškilminga ceremonija, kurios metu prisiekė naujasis Lietuvos kariuomenės vadas R. Vaikšnoras.

Seimas patvirtino R. Vaikšnoro kandidatūrą į kariuomenės vadus dar birželį, o prezidentas pasirašė atitinkamą dekretą liepos 16 d.

ELTA primena, kad 1970 metais gimęs R. Vaikšnoras yra baigęs Lietuvos karo akademiją, Jungtinius vadų ir štabo karininkų kursus Baltijos gynybos koledže Estijoje ir Sausumos pajėgų karo koledžą Jungtinėse Amerikos Valstijose.

R. Vaikšnoras Lietuvos kariuomenėje dirba jau 33 metus, yra ėjęs Pėstininkų brigados „Geležinis vilkas“ vado pareigas, vadovavęs Sausumos pajėgoms, vykdęs Gynybos štabo viršininko pavaduotojo operacijoms pareigas, paskutiniu metu dirbo NATO Jungtinių pajėgų vadavietės Briunsiume štabo viršininko pavaduotoju koviniam rengimui.

Pagal Konstituciją, kariuomenės vadą penkeriems metams skiria ir atleidžia prezidentas Seimo pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Gal kas gali pagarsinti kiek lietuvos kariuomeneje siuo metu yra generolu? Gal skirdami Generolo laipsni vis naujam asmeniui valstybes guru mano taip pakelti kariuomenes pajeguma? Nebent prie laipsnio pridetu dar automata su palapine… primena tarybu sajunga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių