Savivaldybės už įvairias iniciatyvas apdovanotos „Auksinėmis krivūlėmis“

  • Teksto dydis:

Vilniuje penktadienį aštuonioliktą kartą „Auksinių krivūlių“ statulėlėmis už įvairius pasiekimus apdovanotos šalies savivaldybės.

Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidentas, Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius sako, kad vietos valdžia įvertinta už tai, kad prisideda prie svarbiausių pokyčių valstybėje.

„Esminiai valstybės pasiekimai ir pokyčiai nebūtų įmanomi be jų įgyvendinimo vietos lygmenyje. Būtent čia, savivaldybėse, abstraktūs planai įgauna apčiuopiamą formą ir tampa realiais veiksmais. Kad tai įvyktų, reikia įdėti daug darbo, ir būtent už šiuos išskirtinius pasiekimus bei pažangą teikiamos „Auksinės krivūlės“ statulėlės,“ – renginyje sakė M. Sinkevičius.

Vilniaus savivaldybę Užsienio reikalų ministerija apdovanojo už viešosios diplomatijos puoselėjimą, o Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje – už ambicingus pokyčius siekiant tapti žaliuoju miestu.

Žaliojo kurso tema skambėjo ir kitose nominacijose: Aplinkos ministerija, įsteigusi nominaciją „Daugiausiai Žaliųjų viešųjų pirkimų vykdžiusi savivaldybė pagal ŽVP vertę procentais“ apdovanojimą skyrė Lazdijų rajono savivaldybei, o Energetikos ministerija „Už didžiausią šuolį į žaliąją energiją“ – Klaipėdos rajono savivaldybei.

Panevėžio savivaldybę Ekonomikos ir inovacijų ministerija įvertino už kuriamas galimybes verslui, Molėtai pelnė Finansų ministerijos apdovanojimą už atsakingą viešųjų finansų valdymą ir investicijų pritraukimą.

Krašto apsaugos ministerija už nuoseklų bendradarbiavimą telkiant bendruomenę ir stiprinant jos pilietinę galią įvertino Pasvalio rajono savivaldybę, Kultūros ministerijos apdovanojimas už kultūros puoselėjimą teko Tauragei. Šio rajono savivaldybei „Auksinę krivūlę“ už glaudžią partnerystę su verslu bei rodomą pavyzdį žaliosios energetikos srityje įteikė Lietuvos verslo konfederacija.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos nominacijoje už inovatyvumą, įsitraukimą ir bendradarbiavimą laimėjo Ukmergės rajono savivaldybė, o Šiauliai pelnė Susisiekimo ministerijos įsteigtą apdovanojimą už investicijas į valstybei svarbią susisiekimo infrastruktūrą.

Sveikatos apsaugos ministerija apdovanojo Jurbarko rajono savivaldybę už inovatyvius sveikatos valdysenos sprendimus, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija – Palangą, kuri pripažinta kurianti teisingą švietimo sistemą ir sudariusi galimybes kiekvienam mokiniui patirti ugdymosi sėkmę.

Geriausią priedangų tinklą, Vidaus reikalų ministerijos vertinimu, Lietuvoje sukūrė Prienų rajono savivaldybė.

Tuo metu už kokybiškai teikiamą pirminę teisinę pagalbą ir glaudų bendradarbiavimą su valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnyba Teisingumo ministerija apdovanojo Trakų rajono savivaldybę, o Žemės ūkio ministerija už darnų ūkininkavimą ir kraštovaizdžio puoselėjimą įvertino Utenos rajoną. Kauno rajonas pelnė Lietuvos pramonininkų konfederacijos apdovanojimą už aktyvią partnerystę, auginant pridėtinę vertę bendruomenei ir valstybei.

Taip pat paskelbti „Auksinės krivūlės riterio“ vardo laureatai, kuriais šiemet jais tapo Kauno rajono vicemeras Antanas Nesteckis, Mažeikių rajono savivaldybės tarybos narys Antanas Tenys ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus. Šie apdovanojimai teikiami asmenims už nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių