Seimas spręs dėl baudų už taršius automobilius

Seimas ketvirtadienį balsuos, ar sušvelninti vairuotojų ir savininkų atsakomybę už jų automobilių keliamą taršą keliuose.

Parlamentarai spręs, kokias baudas skirti taršių automobilių naudotojams, įskaitant su neveikiančia ar išderinta gamintojo išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema.

Administracinių nusižengimų kodekso pataisomis siūloma už automobilių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, naudojimą skirti įspėjimą, ko dabar nėra, arba palikti galiojančias baudas – 100-300 eurų gyventojui ir  300-500 eurų įmonės vadovui.

Įspėjimu siekiama, kad žmogus ar įmonė daugiau nenusižengtų ir galėtų taršų automobilį arba pertvarkyti, arba keisti mažiau taršiu.

Per pataisų svarstymus komitetuose buvo aiškinama, kad dažnai vairuotojai net nežino, kad mašina teršia, nes ji neišmeta matomų dūmų.

Šiek tiek griežčiau norima bausti už automobilius su neveikiančia gamintojo išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema. Tokiais atvejais be įspėjimo būtų iškart skiriamos baudos – 100-300 eurų gyventojui, o įmonės vadovui – 300-500 eurų.

Už pakartotinus pažeidimus abiem atvejais baudos augtų atitinkamai iki 300-500 eurų ir 600-900 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Sprendė,diskutavo,posėdžiavo,bezdėjo salėje susirinkę, prisipirko įrenginių,davė gamtosaugininkams darbo,ir ką? Ogi nieko-šnipštas,matomai koks nors įtakingas teisininkas įrodė,kad tai neteisėta,aišku apie ta jau niekas nieko nepasakys,o dabar jau reikia kažkaip pateisinti tuos bergždžius posėdžius. Jeigu tie posėdžiai nedavė jokio rezultato,tai kam už tuos posėdžius seimūnams mokėti algą?Nėra rezultato-nėra algos. Manau būtų labai teisinga.

S.S.S

S.S.S portretas
tai jeigu esmė gamtos tausojimas, tai reikia uždrausti Lietuvoje visus dragus, driftus, įvairias lenktynes, nes irgi teršia gamtą. Ten visi automobiliai modifikuoti. Jau vien 1000km lenktynės Palangoje, ten jaučiu tiek tąršos išmeta į orą, kiek visi automobiliai per metus neišmeta.

Furistas

Furistas portretas
Pagaliau! Gal uzdarys ta mano seimininko lauza,su istatytu ad blue emuliatoriumi ir atjungeju tachografui!? Tarsa tai man px,bet arti po 17 valandu uz 1011 euru i rankas - pavargau mirtinai!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių