Sieks, kad operatoriai savo lėšomis palaikytų perspėjimo apie nelaimes sistemą

  • Teksto dydis:

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo įstatymu įpareigoti mobiliojo ryšio operatorius savo lėšomis palaikyti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento įdiegtoms techninėms perspėjimo priemonėms naudojamą infrastruktūrą ir technologinę paslaugą, kurios užtikrintų galimybę apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją perspėti Lietuvos teritorijoje esančius gyventojus.

„Tai užtikrintų tinkamą naujai įdiegtos Gyventojų perspėjimo sistemos funkcionavimą ir šios paslaugos teikimą gyventojams ateityje bei leistų sutaupyti apie 1 mln. litų, šiuo metu skiriamų iš biudžeto lėšų per metus šiai infrastruktūrai palaikyti“, – VRM pranešime cituojamas vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Taip pat siūloma nustatyti pareigą viešosios informacijos rengėjams ir skleidėjams neatlygintinai ir operatyviai skelbti oficialius valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų perspėjimo pranešimus, sudaryti galimybes joms bet kuriuo metu nemokamai perspėjimo pranešimus skelbti tiesiogiai.

Be to, Civilinės saugos įstatymo pataisomis gyventojų informavimas civilinės saugos srityje atribojamas nuo gyventojų perspėjimo, taip pat nustatoma, kad gyventojų, valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų, kitų įstaigų ir ūkio subjektų perspėjimas apie gresiančią ar susidariusią ekstremaliąją situaciją turi būti vykdomas nedelsiant, kartu išplatinant visą valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų turimą informaciją.

„Informacijos pateikimo laikas gresiant ar susidarius ekstremaliosioms situacijoms yra ypatingai svarbus, siekiant išvengti galimos žalos ar ją minimizuoti“, – pažymi vidaus reikalų ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių