Teisingumo ministerija skelbia konkursą laisvoms notarų vietoms užimti

  • Teksto dydis:

Trečiadienį paskelbtas viešas konkursas penkioms laisvoms notarų vietoms užimti: Vilniaus miesto savivaldybėje (keturios vietos) ir Vilniaus rajono savivaldybėje (viena vieta).

Rugpjūčio pabaigoje Teisingumo ministerija yra pranešusi, kad planuoja didinti notarų paslaugų prieinamumą ir skelbti viešuosius konkursus notarų pareigoms eiti.  Ministerija ketina ir toliau didinti notarų paslaugų prieinamumą ir skelbti viešuosius konkursus notarų pareigoms eiti. Konkursai notaro pareigoms eiti kitose savivaldybėse (Kaune ir kitur) bus nuosekliai skelbiami vėliau.

Skatindama viešumo ir atvirumo iniciatyvas ir siekdama sudaryti galimybę visiems asmenims, siekiantiems notaro karjeros, iki šių konkursų laikyti notaro kvalifikacinį egzaminą, Teisingumo ministerija organizavo šio egzamino laikymo procedūras. Kadangi jos vykdomos šią savaitę, todėl asmenys, išlaikę notaro kvalifikacinį egzaminą, turės galimybę dalyvauti šiame ir vėlesniuose konkursuose.

Ministerija vasaros pabaigoje jau buvo paskelbusi informaciją apie konkursą 10-ies kandidatų į notarus (asesorių) vietoms užimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių