Labiausiai mėgsta vietinius automobilių gamintojus

Europoje tęsiasi naujų automobilių pirkimo krizė, o įvairios statistikos bei tyrimų instancijos fiksuoja, kad  tarp esamų pirkėjų populiariausi modeliai yra vietinės gamybos, skelbia Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija “Linava”.

Kovo mėnesį pirmą kartą per keletą mėnesių naujų automobilių prekyba krito (4 proc.) ir Rusijoje, daugumos pasaulio automobilių gamintojų vilties rinkoje. Populiariausiu modeliu pas kaimynus pirmame ketvirtyje buvo „Lada Granta“, lenkianti du Pietų Korėjos modelius – „Hyundai Solaris“ (pas mus tai „Hyundai Accent“), gaminamas Sankt Peterburge ir „Kia Rio“. Toliau seka „Ford Focus“ ir  SUV visureigis „Renault Duster“.

Ispanijoje kovo mėnesį užregistruotas eilinis prekybos nuosmukis, šį kartą 13,9 proc. Per pirmus tris mėnesius labiausiai pirkėjams patiko „Citroen C4“ (įregistruota 7.140 vnt.), „Renault Megane“ (6.070 vnt.) ir „Nissan Qashqai (5.950 vnt.).

Vakariniai mūsų kaimynai, švedai, lyginant su 2012 m. pirmuoju ketvirčiu, patyrė 17,5 proc. kritimą. Populiariausių trejetuke, kaip ir reikia tikėtis, lyderiu yra vietinis „Volvo“, tiksliau, „Volvo V70“ modelis (4.150 vnt.). Jis lenkė „VW Passat“ (3.450 vnt.) ir „Volvo V60“.

Italijoje taip pat kritimas, bet mažesnis. Italams, suprantama, prie širdies labiausiai savos gamybos modeliai, tad pirmą ketvirtį pirmavo „Fiat Panda“, antroje vietoje „Fiat Punto“, trečioje „Lancia Ypsilon“. Tai ne tik savos gamybos modeliai, bet visi mažos klasės, kuri, pavyzdžiui, lietuviams visai ne prie širdies.

Didžioji Britanija yra vienintelė, kurioje naujų automobilių rinka padidėjusi, lyginant su 2012 m. Ir vėl ta pati istorija – britai pirmenybę atiduoda „savo“ pramonės produkcijai: ant pirmo populiarumo laiptelio stovi „Ford Fiesta“ (34.300 vnt.), lenkianti „Ford Focus“ (25.100 vnt.) ir „Vauxhall Corsa“ (24.600 vnt.). Įdomu, kad „Nissan Qashqai“ (6 vieta) sukurta Didžiojoje Britanijoje, kaip ir „Nissan Juke“ (10 vieta).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių