Apklausa: 40 proc. vokiečių pritaria paramos Ukrainai mažinimui

Keturiasdešimt procentų Vokietijos gyventojų mano, kad pagalbos Ukrainai mažinimas yra vienas iš galimų taupymo būdų ginče dėl federalinio biudžeto, skelbia naujausia apklausos įmonės INSA apklausa, kurią sekmadienį paskelbė laikraštis „Bild“.

Į klausimą „Kur, jūsų nuomone, vyriausybė turėtų taupyti?“ 38 proc. respondentų įvardijo paramą besivystančioms ekonomikoms, o 36 proc. atsakė, kad reikėtų taupyti socialinėms išmokoms, pranešė laikraštis.

Buvo galima rinktis iš dešimties sričių, kuriose būtų galima sutaupyti. Buvo galima pateikti kelis atsakymus.

Nedidelė dalis respondentų norėjo taupyti pensijų srityje – šią sritį pasirinko tik 6 proc., išmokų šeimai srityje – 8 proc., ekonomikos plėtros srityje – 9 proc..

Apklausos duomenimis, 16 proc. respondentų pasisako už taupymą gynybos ir ginkluotųjų pajėgų, Bundesvero, srityje, ir tik 10 proc. apklaustųjų atsakė, kad vyriausybė neturėtų taupyti.

Federalinė vyriausybė planuoja patvirtinti 2025 m. federalinį biudžetą liepos mėnesį. Penktadienį vyriausybės atstovas spaudai Steffenas Hebestreitas įvardijo liepos 3 d. kaip numatomą datą.

Kaip rodo naujausia mokesčių sąmata, ateinančiais metais federalinė, žemių ir vietos valdžia turėtų surinkti 995,2 mlrd. svarų sterlingų (1,08 trilijono JAV dolerių), arba 21,9 mlrd. svarų sterlingų mažiau, nei buvo numatyta 2023 m. rudenį.

Vėliau finansų ministras Christianas Lindneris dar kartą sukritikavo ministrų kabineto „besaikius“ reikalavimus dėl išlaidų ir pabrėžė, kad artimiausioje ateityje nėra tam jokių finansinių galimybių.

Gegužės 16-17 d. „INSA Institute“, „Bild“ užsakymu,  surengė apklausą internetu, kurioje dalyvavo 1 005 asmenys.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeparamavokietijaRusijos agresija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių