Apklausa: ketvirtadalis Ukrainos moterų užsienyje patyrė seksualinį ar fizinį smurtą

Seksualinį ar fizinį smurtą patyrė daugiau kaip 25 proc. Ukrainos moterų, esančių užsienyje. 44 proc. užsienyje atsidūrusių ukrainiečių pripažino turinčios ginekologinės sveikatos problemų.

Tai pranešė viena iš Ukrainos moterų kongreso įkūrėjų Svitlana Voicechovska, pristatydama studiją „Ukrainiečių moterų, radusių laikiną prieglobstį užsienyje, grąžinimo į Ukrainą dalyvauti atkūrimo darbe prielaidos“, rašo „Ukrinform“.

„26 proc. ukrainiečių yra patyrusios seksualinį ar fizinį smurtą užsienyje. Iš jų 15 proc. patyrė seksualinį smurtą, 7,1 proc. – fizinį smurtą, 3,5 proc. – fizinį ir seksualinį smurtą“, – sakė V. Voicechovska.

Apklausos duomenimis, 63,9 proc. respondenčių teigė nepatyrusios smurto užsienyje, 10,5 proc. nepanoro atsakyti.

Be to, tyrimo rezultatai rodo, kad 44 proc. apklaustų ukrainiečių užsienyje turi problemų, susijusių su ginekologine sveikata, 31 proc. respondenčių pareiškė, kad ji pablogėjo, prasidėjus plataus masto karui.

Apklausą Ukrainos moterų kongreso užsakymu šių metų lapkričio 1-12 dienomis atliko kompanija „Periscope Research“. Joje dalyvavo 800 ukrainiečių moterų iš 18 šalių (daugiausia iš Lenkijos, Čekijos ir Vokietijos, kur gyvena dauguma pabėgėlių iš Ukrainos).

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, du trečdaliai ukrainiečių yra patyrę smurtą šeimoje arba pastebėję jo apraiškų savo aplinkoje.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos moteryspatyrė seksualinį ar fizinį smurtą

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių