Aplink Taivaną aptikta dešimtys Kinijos karo lėktuvų

  • Teksto dydis:

Penktadienį Taivano gynybos ministerija pranešė, kad per pastarąją parą aplink salą aptiko 36 Kinijos karo lėktuvus. Dar 26 lėktuvai, įskaitant naikintuvus, transporto lėktuvus ir dronus, pastebėti penktadienį po 6.55 val. vietos laiku,  pranešė ministerija.

Kinija laiko savarankiškai valdomą demokratinį Taivaną savo teritorija ir ne kartą pareiškė, kad atsiims salą, prireikus ir jėga. Pastaraisiais metais Pekinas padidino spaudimą Taipėjui ir po naujojo Taivano lyderio Lai Ching-te, Pekino laikomo „pavojingu separatistu“, inauguracijos gegužės 20 d. surengė prie salos karines pratybas. Per jas Pekinas pasiuntė prie Taivano 62 karinius orlaivius – daugiausiai per vieną dieną šiais metais – ir 27 karinio jūrų laivyno laivus.

Penktadienį ministerija pranešė per parą iki 6 val. aplink Taivaną aptikusi 36 Kinijos karo lėktuvus ir šešis karinio jūrų laivyno laivus. Antrame pranešime sakoma, kad vėliau po tos valandos buvo aptikti dar 26 orlaiviai. Ministerija pridūrė, kad „stebėjo situaciją ir atitinkamai reagavo“.


Šiame straipsnyje: KinijaTaivanasįtampasantykiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių