Aukso kaina laikosi virš 2,5 tūkst. JAV dolerių už unciją kartelės

  • Teksto dydis:

Aukso kaina, praėjusį penktadienį pirmą kartą viršijusi 2,5 tūkst. JAV dolerių už unciją ribą, pirmadienį toliau laikosi virš šios kartelės.

Apie maždaug vidurdienį Lietuvos laiku šio metalo kaina siekia apie 2502 JAV dolerius už unciją, rodo portalo „Trading Economics“ duomenys.

Aukso kaina penktadienį pasiekė rekordinį lygį ir tai, be kita ko, paskatino silpni JAV ekonomikos duomenys, dėl kurių rinkose labiau įsivyravo nuomonė, kad Federalinio rezervo sistema (FRS) greičiausiai jau rugsėjį pradės mažinti palūkanų normas.

Kai kurie ekspertai neatmeta galimybės, kad JAV centrinis bankas bazinę palūkanų normą sumažins ne 25 baziniais punktais, o iš karto 50 bazinių punktų.

Auksas šiais metais pabrango daugiau kaip 20 proc., be kita ko, dėl lūkesčių, kad pasaulio centriniai bankai švelnins pinigų politiką.

Metalo paklausos augimą taip pat skatina bendras investuotojų susidomėjimas saugesniu laikomu turtu, kurį palaiko didelė įtampa Artimuosiuose Rytuose ir Rusijos puolimas Ukrainoje.

Kai kurie analitikai prognozuoja, kad aukso kaina artimiausiais ketvirčiais gali pakilti iki 2,7 tūkst. JAV dolerių už unciją, nes makroekonominiai veiksniai ir centrinių bankų politika sudaro tam reikalingas sąlygas.


Šiame straipsnyje: aukso kaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

alis...

alis... portretas
vien tik auksas žavi mus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių