Baltieji rūmai: J. Bidenas ir V. Zelenskis pasirašys dvišalį saugumo susitarimą

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime pasirašys dvišalį saugumo susitarimą, kuriuo siekiama paremti Kyjivo kovą su Rusijos invazija, pranešė Baltieji rūmai.

„Lyderiai pasirašys dvišalį saugumo susitarimą, kuriuo aiškiai parodysime, kad mūsų parama tęsis dar ilgai ateityje“, – sakė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas) žurnalistams, trečiadienį kartu su J. Bidenu vykstantiems į susitikimą Italijoje.

G-7 susitikimas, kuriame dalyvaus tokie lyderiai kaip J. Bidenas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) ir Japonijos ministras pirmininkas Fumio Kishida (Fumijas Kišida), vyks birželio 13–15 dienomis prabangiame viešbutyje „Borgo Egnazia“ Italijos pietiniame Apulijos regione.

JAV ir Ukrainos susitarime nebūtų įsipareigota panaudoti amerikiečių pajėgas, tačiau būtų numatyta ginkluotė ir pagalba Ukrainai, kurią Vašingtonas remia nuo 2022 metais rusų įvykdytos invazijos, teigė J. Sullivanas.

Jis pridūrė, kad šis susitarimas panašus į kitus Ukrainos ir 15 kitų sąjungininkių pasirašomus susitarimus.

„Bet kokia ilgalaikė taika Ukrainoje turi priklausyti nuo jos pačios gebėjimo apsiginti“, – sakė J. Sullivanas.

„Pasirašydami šį dokumentą taip pat duosime Rusijai ženklą, kad esame pasiryžę pasipriešinti Vladimirui Putinui. Jis mano, kad gali padėti užmaskuoti Ukrainą remiančią koaliciją. Jis klysta“, – teigė jis.

Kyjivas pasveikino žinią apie susitarimą.

„Bendradarbiaudami su Jungtinėmis Valstijomis nuėjome ilgą kelią, o visa komanda nuveikė didelį darbą, kad šis būsimas susitarimas taptų įmanomas“, – sakė Ukrainos prezidento biuro vadovas Andrijus Jermakas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

faktas

faktas portretas
Klauno valdomas autoritarinis režimas ruošiasi kapituliacijai. Patys režimo nusikaltėliai padarė kad prarado valstybingumą. Reikėjo vykdyti 52014 m. Minsko susitarimus.

viršūnė

viršūnė  portretas
...... valadimiras taps senuko iš už Atlanto apsauginiu ..... ar rimtai

JAU NEBE JUOKINGA...

JAU NEBE JUOKINGA... portretas
Vienas žydelis baigia sunaikinti ukrainiečių tautą ir laksto po svietą su ištiesta ubago ranka. Antras - vis dar kažką tam žydeliui žada, pats jau kalbėdamas su angeliukais iš pamatų sugriovęs savo valstybę.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių