Baltieji rūmai: JAV viceprezidentė dalyvaus Ukrainos taikos konferencijoje Šveicarijoje

  • Teksto dydis:

Jungtinių Valstijų viceprezidentė Kamala Harris (Kamala Haris) dalyvaus Ukrainos taikos konferencijoje Šveicarijoje, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai.

Skelbiama, kad JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šį renginį praleis, nes tuo metu dalyvaus aktoriaus George'o Clooney (Džordžo Klunio) organizuojamame rinkiminės kampanijos lėšų rinkimo renginyje.

K. Harris, prie kurios birželio 15 dieną Liucernoje prisijungs Baltųjų rūmų patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake'as Sullivanas (Džeikas Salivanas), „pabrėš Bideno-Harris administracijos įsipareigojimą remti Ukrainos pastangas užtikrinti teisingą ir ilgalaikę taiką“.

„Viceprezidentė dar kartą patvirtins paramą Ukrainos žmonėms, kurie ginasi nuo besitęsiančios Rusijos agresijos“, – sakoma K. Harris atstovės spaudai Kirsten Allen (Kirsten Alen) pareiškime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis spaudė J. Bideną dalyvauti aukščiausiojo lygio susitikime, sakydamas, kad jei JAV lyderis praleis susitikimą dėl taikos Ukrainoje, tai bus „tarsi plojimai Putinui“.

Ukraina stengiasi sukviesti į konferenciją kuo daugiau dalyvių ir tikisi joje užsitikrinti didelę tarptautinę paramą savo vizijai dėl Rusijos pradėto karo užbaigimo sąlygų.

Tačiau taikos konferencija Šveicarijoje sutampa su lėšų rinkimo renginiu Kalifornijoje, kurį rengia tokios Holivudo žvaigždės kaip G. Clooney ir Julia Roberts (Džulija Roberts) kartu su buvusiu prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama).

Lėšų rinkimų renginys skirtas J. Bideno perrinkimo kampanijai prieš Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą).

Panašu, kad J. Bidenas neplanuoja vykti į Šveicariją, nors dieną prieš Liucernoje vyksiantį susitikimą jis išskris į kaimyninę Italiją, kur dalyvaus Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš manau

Aš manau  portretas
jau matosi kad ukrų benderovcų fašistam ateina galas, neūžauga narkomanas žydų klounas zelia, kuris dabar niekas, per visą kara pasiuntė į ta mėsmale apie 400.000 tūkstančių ukrų fašistų

šį kartą ,UKRAINAI laidojimo maršą gros

šį kartą ,UKRAINAI laidojimo maršą gros portretas
susirinkusios VAKARŲ šiukšlės

Pakrante

Pakrante portretas
O kur dingo pagrindinis senis,trampo kolega ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių