Baltieji rūmai prieštarauja, kad Palestinos valstybė būtų pripažinta „vienašališkai“

Baltieji rūmai trečiadienį pranešė, kad prezidentas Joe Bidenas prieštarauja, jog Palestinos valstybė būtų pripažinta „vienašališkai“, kaip tai ką tik padarė Ispanija, Airija ir Norvegija, siekdamos normalizuoti santykius su šia šalimi.

J. Bidenas „tvirtai pasisako ir per visą savo karjerą pasisakė už dviejų valstybių sambūviu grindžiamą sprendimą“, – pasakė nacionalinės saugumo tarybos atstovė Adrienne Watson.

J. Bidenas „mano, kad Palestinos valstybė turėtų būti pripažinta tiesioginių šalių derybų būdu, o ne vienašališkai“, – kalbėjo ji.

Savo komentaruose ji šių trijų Europos šalių – artimų Jungtinių Valstijų sąjungininkių – sprendimo oficialiai pripažinti Palestinos valstybę tiesiogiai neminėjo.

J. Bidenas ir valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas ragino Izraelį greičiau sutikti su Palestinos valstybės įkūrimu, be kita ko, viliodami jį perspektyva, kad tokiu būdu bus normalizuoti Izraelio santykiai su Saudo Arabija.

Tačiau Vašingtonas vetavo pastaruoju metu JT Saugumo Tarybai pateiktą siūlymą pripažinti Palestinos valstybę, sakydamas, kad pripažinimas turėtų būti pasiektas per derybas, kuriose būtų atsižvelgta ir į Izraelio saugumo interesus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sitas

Sitas portretas
Iskrypes senas prdyla demokratijos nesejai ciatonas..... Genosidu kurstytojas... Ir visi jo siknos laizytojai.... Tegul eina pats kariauti o NE zmonis paprastus sushi..... O Palestina turi buti valstybe... Atimti zemes is atmatu zydeliu ir atiduoti Palestinai

apgailėtinas vaizdelis

apgailėtinas vaizdelis portretas
Žydų saugumas JAV teroristui ir Pasaulio banditui rūpi, tačiau Rusijos saugumas dėl Kijevo ir vakarų fašistų pradėto karo nerūpi.

Pilietis

Pilietis portretas
Tas suvaikejas prezidentas net nežino kas ta palestina
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių