D. Cameronas atvyko į Jordaniją derybų dėl Sirijos pabėgėlių

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) pirmadienį atvyko į Jordaniją, kur aplankys Sirijos pabėgėlių stovyklą ir susitiks su karaliumi Abdullah II (Abdula II), pranešė užsienio reikalų ministerija Amane.

D.Cameronas atskrido iš Libano, kur taip pat buvo susitikęs su Sirijos pabėgėliais, prieš tai paskyręs naują ministrą pabėgėlių reikalams, kuris užsiims sirų pabėgėlių perkėlimu į Britaniją.

Jordanijoje D.Cameronas nuvyko į šalies šiaurėje dykumoje esančią Zatario pabėgėlių stovyklą, kurioje apsistoję beveik 80 tūkst. sirų pabėgėlių.

Libanas ir Jordanija skundžiasi, kad į jas plūstančių pabėgėlių iš Sirijos srautai beveik išnaudojo jiems skirtus resursus, todėl Jungtinių Tautų agentūros ne kartą ragino šalis donores padėti joms suteikti pagalbą pabėgėliams sirams.

Anksčiau šį mėnesį JT maisto agentūra pranešė, kad dėl lėšų stokos nutraukė pagalbos tiekimą 229 tūkstančiams Jordanijoje apsistojusių pabėgėlių sirų.

Prieš puspenktų metų Sirijoje prasidėjęs pilietinis karas jau nusinešė daugiau nei 240 tūkst. žmonių gyvybių ir privertė beveik pusę šalies gyventojų palikti savo namus.

Maždaug keturi milijonai sirų pabėgo į užsienį, daugiausia į kaimynines šalis: Jordaniją, Libaną ir Turkiją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

we

we portretas
o kodel sirai bega?kas juos bombarduoja?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių