D. Trumpas su sūnumis pristatė naują kriptovaliutų platformą

  • Teksto dydis:

Buvęs Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas kartu su savo sūnumis ir verslininkais vėlai pirmadienį pristatė kriptovaliutų platformą.

Per dvi valandas trukusį internetinį pristatymą apie D Trumpo šeimos kriptovaliutų projektą buvo atskleista nedaug, išskyrus pasiūlymą leisti žmonėms pirkti skaitmeninius žetonus, suteikiančius jiems teisę balsuoti priimant sprendimus dėl platformos.

Renginys vyko kaip planuota, nepaisant to, kad sekmadienį D. Trumpo golfo klube Vest Palm Biče, Floridoje, įvyko numanomas pasikėsinimas į jo gyvybę.

Politikos pilnoje diskusijoje paskelbta, kad „World Liberty Financial“ ketina siūlyti paslaugas, grindžiamas vadinamaisiais decentralizuotais finansais, tai yra mechanizmu, kuris panaikina tarpininko, pavyzdžiui, banko, poreikį norint vykdyti sandorius su trečiąja šalimi.

Decentralizuoti finansai, arba DeFi, grindžiami vadinamąja blokų grandinės (angl. blockchain) technologija, naudojama informacijai saugoti ir perduoti. Į blokų grandinę įsilaužti ar ją kaip nors pakeisti beveik neįmanoma dėl decentralizavimo.

„World Liberty Financial“ leis naudotojams skolinti arba skolintis kriptovaliutas vieni iš kitų – šią paslaugą jau siūlo daugelis platformų.

Buvusio prezidento sūnus Donaldas jaunesnysis per sesiją, transliuotą socialiniame tinkle „X“, tai pavadino „finansinės revoliucijos pradžia“.

Zachary Folkmanas ir Chase'as Herro, kertiniai projekto veidai ir įsitvirtinę kriptovaliutų verslininkai, teigė, kad platformoje visų pirma bus naudojamos „stabilios monetos“ (angl. stablecoins), paremtos tradicine valiuta, dažniausiai doleriu.

Dėl to jos išvengia kartais žiaurių svyravimų, kuriuos patiria skaitmeninės valiutos, nesusietos su realiais pinigais.

Anot Z. Folkmano, „World Liberty Financial“ nori pritraukti mases į kriptovaliutas ir sukurti žmonėms lengvai prieinamą platformą.

Projekto vadovai teigė, kad parduos žetonus, kurie savininkams suteiks teisę dalyvauti valdant platformą. 63 proc. jų bus siūlomi visuomenei, 20 proc. atiteks įkūrėjų komandai, o likusi dalis bus skirta atlygiui naudotojams.

Projekto vykdymo grafikas nebuvo atskleistas.

Prezidentavimo laikotarpiu D. Trumpas kriptovaliutas menkino kaip apgavystę, tačiau vėliau iš esmės pakeitė savo poziciją ir, jei lapkritį bus išrinktas, prisistatys kaip „bitkoinus palaikantis prezidentas“.

Tokiu atveju jis atsiduria kitoje barikadų pusėje nei Joe Bideno administracija, kuri laikoma šio sektoriaus reguliavimo šalininke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių