G20 ministrai susitarė kovoti su maisto krize, tačiau liko pasidaliję karo Ukrainoje klausimu

Indonezijoje susitikę Didžiojo dvidešimtuko (G20) grupės šalių finansų ministrai susitarė, kad būtina kovoti su gresiančia maisto krize, tačiau liko pasidaliję Rusijos sukelto karo Ukrainoje klausimu, šeštadienį pranešė Indonezijos finansų ministrė.

Dvi dienas trukęs G20 finansų ministrų ir centrinių bankų vadovų susitikimas baigėsi be bendro pareiškimo, nes išsiskyrė dalyvavusių šalių pozicijos dėl karo Ukrainoje.

„Visi sutikome, kad maisto stygiaus klausimui reikalingas dėmesys, intervencija ir politikos priemonės, būtent todėl ir aptarėme, kaip tvarkysime tiekimo trikdžius, – teigė Indonezijos finansų ministrė Sri Indrawati Mulyani. – Pirmiausia turime atsisakyti protekcionizmo, kad galėtume sudaryti sąlygas maisto gabenimui iš jį gaminančių vietų ar šalių į valstybes, kurioms jo reikia.“

Jie norėjo išreikšti savo nuomonę tam tikrais klausimais, ypač susijusiais su karu...

Pasak ministrės, kai kurie susitikimo dalyviai norėjo pabrėžti savo poziciją dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje. „Jie norėjo išreikšti savo nuomonę tam tikrais klausimais, ypač susijusiais su karu... tačiau G20 gretose vis dar stebimi nuomonių skirtumai“, – nurodė S. I. Mulyani.

Ministrė penktadienį perspėjo, kad iš dalies dėl Rusijos sukelto karo Ukrainoje kylančios kainos gali sukelti socialinį nestabilumą ir neramumus. Pasak jos, triguba karo, augančių kainų ir vis didėjančios infliacijos grėsmė gali išauginti ne tik nepasiturinčių valstybių, o ir pažangių ekonomikų skolas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
siems feikiniams /ministrams/ matomai liepe uzsiciaupt nes visos maisto atsargos masiskai vezamos i poz emius ir 1 delto gloger majamio you t buvo uzblokuotas kaip ir musu LL ka ir matome nepaprastos padeties /nepaprastu/ d ulkiagalviu kai banknotai su marmalais uzlypde visus ju mastymo kanalus isskrus pliurpologija paremta igimtu nuo sovietmecio melu===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių