Iniciatyva – nudistų klubas: vyresnio amžiaus nuogaliai skatina prisijungti jaunimą

Daugybė vokiečių mėgsta visiškai nusirengti pajūryje. Tačiau uoliausi vokiečių nudistai akivaizdžiai sensta, o jaunimas vengia burtis į „laisvo kūno“ klubus. Spėliojama, kad gal tam įtakos padarė nesaikinga ir nelabai natūralaus kūno grožio mada? Senieji vokiečių nudistai galvoja kitaip ir ragina prisijungti, kad pajustumėte tikrą „laisvės dvasią“.

30 laipsnių šilumos paplūdimyje prie Halės miesto, danguje – nė debesėlio, bet tai nėra įprastinis pliažas, o paplūdimys, skirtas vietos nudistams.

Kai kurie šio klubo nariai kultivuoja vokišką laisvo kūno kultūrą, sutrumpintai – FKK. Šiai kultūrai – jau 40 metų. Tai glaudi grupė, kuri bendrauja daug metų ir dažniausiai be drabužių, bet ji akivaizdžiai sensta.

„Visur prapučia vėjas ir jokių maudymosi kostiumėlių. Nenorėčiau maudytis niekaip kitaip“, – FKK gerbėjas Knutas Maakas.

Ne, tai tikrai ne man.

„Jaunimas, nežinau, jie nori būti tokie laisvi, kalba apie laisvę ir gyvena laisvai, bet tikriausiai nenori tikro laisvumo“, – įsitikinusi FKK gerbėja Heidemarie Siegmund.

Pagal statistiką, vokiečių nudistų klubų narių skaičius per pastaruosius 30 metų sumažėjo daugiau nei per pusę – iki maždaug 34-ių tūkst.

„Bet tada esi visiškai atvira. Neturi kuo prisidengti. Ne, tai tikrai ne man“, – teigė moteris.

„Jaunesni žmonės turbūt nepasitiki savo kūnu“, – teigė kita.

„Manau, kad jaučiatės patogiau ir labiau pasitikite savimi, kai ką nors dėvite“, – tikino moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vokiečių Nudizmo asociacijos prezidentas laikosi kitos nuomonės. Būti nuogam yra sveika, tai stiprina kūno įvaizdį ir pasitikėjimą savimi.

„Be drabužių – visi vienodi. Nesvarbu, ar gydytojas, ar gatvių šlavėjas – visi vienodi, kai nusirengia“, – aiškino KK asociacijos prezidentas Alfredas Sieglochas.

Dauguma nuogalių – vyresni nei 60-ies metų. Jiems labiausiai patinka laisvės pojūtis. Entuziazmą gyventi be maudymosi kostiumėlių ar bikinių jie vis dar tikis perduoti ir jaunesniems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tai taip ir turi but , seni p.y.d.a.r.a.i pedofilai

na tai taip ir turi but , seni   p.y.d.a.r.a.i  pedofilai portretas
eksbicionistai , onanistai, lezbes , kales , mozachistes -savo tarpe noretu matyt jaunima ..kury galetu prisere narkotikais prievartaut , kelt orgijas , tvirkint jaunimely ... manyciau pats laikas ta ,,,,nudistu visu 72 lyciu ,,,, pliaza -isdegint su nepalmo bombom kad nei virusai uzkreciamu ligu ir net bacilos LGBTQ istines nesklistu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių