Irakas pasmerkė Danijoje įvykusius protestus, per kuriuos išniekintas Koranas

  • Teksto dydis:

Irakas pirmadienį, po antrosios kraštutinių dešiniųjų grupės „Danske Patrioter“ Kopenhagoje surengtos protesto akcijos, pasmerkė Korano išniekinimą prie jo ambasados Danijoje.

Grupuotė pirmadienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip vyras išniekina ir sudegina, regis, musulmonų šventąją knygą ir sutrypia Irako vėliavą.

Naujausias vaizdo įrašas padarytas po panašaus penktadienio ir kitų pastarųjų savaičių įvykių Švedijos sostinėje.

Irako užsienio reikalų ministerija dar kartą griežtai pasmerkė Korano kopijos sudeginimą prie šalies ambasados Danijoje, sakoma jos pareiškime.

Tokie veiksmai leidžia „ekstremizmo ir neapykantos virusui“ kelti „realią grėsmę taikiam visuomenių sambūviui“, pridūrė ministerija.

Ministerijos atstovas Ahmedas al Sahhafas (Ahmedas Sahafas) sakė, kad Danijos ambasados diplomatinis personalas jau šeštadienį išvyko iš Irako.

Po pirmojo incidento Kopenhagoje šeštadienį Bagdade susirinko beveik tūkstantis protestuotojų, musulmonų šiitų dvasininko Moqtados Sadro (Moktados Sadro) šalininkų.

Jie bandė žygiuoti prie Danijos ambasados militarizuotoje Bagdado žaliojoje zonoje, tačiau saugumo pajėgos, užblokavusios du tiltus į šią teritoriją, atstūmė juos ašarinėmis dujomis ir lazdomis.

M. Sadro šalininkai ketvirtadienį padegė Švedijos ambasadą Bagdade po dviejų panašių įvykių, kai Stokholme gyvenantis Irako pabėgėlis išniekino Koraną.

Irako valdžios institucijos pasmerkė ambasados padegimą, o Stokholmui atkeršijo už tai, kad šis leido rengti protestus, per kuriuos buvo išniekintas Koranas, ir paskelbė apie Švedijos ambasadoriaus išsiuntimą iš šalies.

Švedijos valdžios institucijos leido rengti demonstracijas, motyvuodamos žodžio laisve, tačiau teigė, kad jų leidimas nereiškia pritarimo šiai akcijai.

Irako ministras pirmininkas Mohamedas Shia al Sudani (Mohamedas Šija Sudanis) pirmadienį susitiko su kitų Europos Sąjungos šalių ambasadoriais ir dar kartą pasmerkė išniekinimą.

Jis teigė, kad šie veiksmai neturi nieko bendra su žodžio laisve, ir paragino bloko šalis „kovoti su tokiais rasistiniais veiksmais ir visais veiksmais, kuriais kurstomas smurtas“, sakoma pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiai

Tiesiai portretas
Velnio alacho literatūrą deginti tai antraeilis dalykas, pirma reikia uždrausti velnio alacho religiją krikščioniškos žemėse, visus velnio alacho garbintojus deportuoti ten iš kur jie atvyko, išgriauti visas velnio alacho garbinimo vietas ir aišku sudeginti visą velnio literatūrą.

Reikia

Reikia  portretas
Visus jų valkatas deportuot atgal

Danijai

Danijai portretas
ne koranus reikia deginti, bet permastyti savo strategija del imigracijos.Jie turi gailetis, kad elgesi kenksmingai savo salies atzvilgiu.O tokie ispuoliai, tai zmoniu reakcija i vladzios neteisingus sprendimus.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių