Išlaisvintas I. Jašinas: kalinių mainai yra sunki dilema, nes skatina V. Putiną imti daugiau įkaitų

Rusijos liberalios opozicijos politikas Ilja Jašinas, išlaisvintas per kalinių mainus tarp Rusijos ir Vakarų, penktadienį žurnalistams Vokietijoje sakė, kad šį susitarimą vertina nevienareikšmiškai ir kad tokie mainai yra „sunki dilema“.

„Tai skatina Putiną imti daugiau įkaitų“, – sakė I. Jašinas, kuris buvo įkalintas už tai, kad pasmerkė Kremliaus karą Ukrainoje.

Anksčiau I. Jašinas yra sakęs, kad nenori būti iškeistas, argumentuodamas, kad Kremliaus kritiko balsas Rusijoje yra galingesnis nei už jos ribų.

Kitas Kremliaus kritikas, Vladimiras Kara-Murza, kuris taip pat buvo paleistas vykdant mainus, sakė, kad šis sandoris išgelbėjo „16 žmonių gyvybių“.

V. Kara-Murza, kuris buvo nuteistas 25 metų kalėjimo, žurnalistams sakė, kad daugelis rusų „nepritaria (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino karui Ukrainoje“.

Jis sakė, kad iki ketvirtadienio buvo įsitikinęs, jog mirs Rusijos kalėjime. „Netikėjau, kad dar kada nors pamatysiu savo žmoną. Netikėjau, kad dar kada nors pamatysiu savo šeimą, ir tai tikrai siurrealistinis jausmas, tarsi kokiame filme“, – sakė jis.

V. Kara-Murza pridūrė, kad šie mainai yra „lašas jūroje, nes Rusijoje kankinimų sąlygomis laikoma daugybė nekaltų žmonių, kurie niekada gyvenime nepadarė jokio nusikaltimo“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Debilai būsim mes kai JAV lieps pas mus apgyvendinti

Debilai būsim mes kai JAV lieps pas mus apgyvendinti portretas

Debilai

Debilai portretas
Vatnykai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių