Ispanijos karaliaus laukia dar viena operacija

  • Teksto dydis:

Ispanijos 75-erių karaliui Juanui Carlosui (Chuanui Karlosui) šį mėnesį bus atlikta klubo sąnario operacija, pirmadienį karališkieji rūmai pranešė apie dar vieną chirurginę intervenciją, kuri kelia klausimų dėl tolesnio jo valdymo.

Chirurgai rugsėjo 24 dieną per pustrečios valandos trukusią operaciją jam įdėjo laikiną klubo sąnario pakaitalą, nes aplink ankstesnį dirbtinį sąnarį buvo išsivysčiusi infekcija ir Juanui Carlosui buvo sunku vaikščioti.

Dabar gydytojai ketina įdėti nuolatinį sąnario protezą ir operacija numatyta lapkričio 21 dieną, informavo rūmų atstovas.

Operacijai privačioje ligoninėje „Quiron“ vakariniame Madrido priemiestyje vadovaus JAV dirbantis klubo sąnarių specialistas Miguelis Cabanela (Migelis Kabanela), pridūrė jis.
Numatoma operacija bus jau devintoji karaliui per kiek daugiau nei trejus metus.

Karaliaus sveikatos problemos pakurstė spėliones apie galimą jo sosto atsisakymą sūnaus 45-erių Felipe (Felipės) naudai, nors rūmai šias kalbas neigia.

Princas Felipe pirmą kartą savo tėvą pakeitė per paradą spalio 12 dieną, surengtą nacionalinės šventės proga, o vėliau vietoje jo dalyvavo praėjusį mėnesį Panamoje vykusiame Ispanijos, Portugalijos ir Lotynų Amerikos šalių viršūnių susitikime.

Juanas Carlosas yra daugelio gerbiamas už savo vaidmenį Ispanijai pereinant prie demokratijos po ilgamečio diktatoriaus generolo Francisco Franco (Fransisko Franko) mirties 1975 metais, bet jo įvaizdis yra nukentėjęs, ypač dėl korupcijos skandalo, įtraukusio jo jauniausią dukterį Cristiną (Kristiną).

Cristinos vyro Inaki Urdangarino (Inakio Urdangarino) atžvilgiu nuo 2011 metų pabaigos vyksta tyrimas dėl įtariamo milijonų eurų išgrobstymo. Tuos milijonus regionų vyriausybės sumokėjo labdaros organizacijai „Noos Institute“, kuriai I.Urdangarinas 2004-2006 metais vadovavo.

I.Urdangarinas tyrimo metu buvo pasirodęs teisme apklausai, bet oficialiai nebuvo apkaltintas jokiu nusikaltimu.

Pirmadienį Maljorkos teismas paskelbė nutarimą, nurodantį areštuoti prabangią vilą ir kelis kitus nekilnojamojo turto objektus, I. Urdangarinui (Inakiui Urdangarinui), siekiant užtikrinti 6,1 mln. eurų (21 mln. litų) žalos atlyginimą toje byloje.

Byla, pradėta 2011 metų pabaigoje, sukasi aplink įtarimus grobstymu ir naudojimųsi įtaka princesės vyrui, buvusiam olimpiniam rankininkui I.Urdangarinui ir jo buvusiam verslo partneriui Diego Torresui (Diegui Toresui).

Jiedu yra įtariami išpumpavę šešis milijonus eurų, kuriuos regioninės vyriausybės už sporto ir turizmo renginių organizavimą mokėjo Maljorkos Palmoje įsikūrusiai ir jo nuo 2004-ųjų iki 2006-ųjų vadovautai labdaringai organizacijai „Noos Institute“.

Pats karalius pernai sukėlė pasipiktinimą brangiomis atostogomis Botsvanoje su dramblių medžiokle, kai jo šalis grūmėsi su recesija, be darbo palikusia ketvirtadalį ispanų.

Monarchas būtent per tą kelionę susilaužė klubo kaulus, jį teko parskraidinti namo gydyti.

Grįžęs jis paskelbė precedento neturintį viešą atsiprašymą, bet toji medžioklė, kurią, kaip pranešama, subsidijavo ir organizavo Sirijos statybų magnatas Mohamedas Eyadas Kayali (Mohamedas Ijadas Kajalis), atkreipė dėmesį į karališkosios šeimos prabangų gyvenimo būdą ir iškėlė klausimų dėl karališkosios šeimos turto šaltinių.

Visa tai paskatino atkreipti dėmesį ir į karaliaus draugystę su šviesiaplauke, 28 metais už jį jaunesne vokiečių aristokrate Corrina Sayn-Wittgenstein (Korina Zain-Vitgenštein), nes pasirodė, kad ji lydėjo jį į Botsvaną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių