Smalsuolius vilioja po žeme įsikūręs viešbutis: į vidų reikia leistis lynų keliais

Gilus miegas – svarbus dalykas, bet Jungtinėje Karalystėje yra tokia vieta, kur sąvoka „gilus miegas“ įgauna tiesioginę prasmę. Čia duris atvėrė originalus viešbutis, esantis daugiau kaip 400 metrų po žeme.

Vokiečių kanalo RTL filmavimo grupė nusprendė pati išbandyti neįtikėtinai giliai įsikūrusį britų viešbutį. Tam teko nuvykti į senąsias britų skalūninio akmens kasyklas. Nusileisti prie viešbučio nėra taip paprasta, reikia laipiojimo įrangos.

Velso šiaurėje esantis viešbutis įrengtas Komortano skalūnų kasykloje, kur britai išgaudavo stogams dengti tinkamas akmens plokštes.

„Tai didžiausia skalūnų kasykla pasaulyje. Daugiau kaip 100 kilometrų tunelių. Visi jie – panašūs. Svarbiausia, neatsilikti nuo grupės ir būti su šalmu“, – pasakojo kasyklos gidas Nickas Meakinsas.

Kasykla veikė daugybę metų, bet dabar ji jau seniai uždaryta. Bet klausimas, kaip galima pastatyti visą viešbutį taip giliai po žeme, privilioja šimtus turistų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

Nakvynė požeminiame viešbutyje – labai brangi, nes reikia sumokėti už profesionalus gido paslaugas. Be tokio gido, vargu, ar pavyktų pasiekti kasyklos dugną.

„Tai autentiška įranga, kurią paliko kalnakasiai. Vežimėlis, kuriuo išveždavo skalūnus“, – sakė N. Meakinsas.

Kelias į viešbučio registratūrą atrodo tikrai neįprastai ir šiurpokai. Tam yra priežasčių. Nuo 1810-ųjų iki XX-ojo amžiaus pabaigos britai šioje milžiniškoje kasykloje prarado kelias dešimtis darbininkų. Ji net buvo pavadinta „Skerdykla“.

Toliau daugiausia tenka leistis lynų keliais, nes giliausioji kasyklos dalis – tikrai stati. Būtent jos dugne ir įsikūręs viešbutis. Jame gali apsistoti iki dešimties žmonių. Yra visi patogumai ir internetas, tik virtuvė – kiek skurdoka, nes patiekalai vien iš sausų konservų. Matyt, normalios virtuvės įrengimas ir šviežių maisto produktų tiekimas į 400 metrų gylį pasirodė per brangus malonumas. 

„Tai – ne tik viešbutis, tai – galimybė pabūti kasykloje, pakeliauti lyno keliais. Tai – unikali patirtis“, – tvirtino N. Meakinsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi  portretas
Kuo jums netinka šita formulė nesuprantu,padidinkit taško vertę ir viskas bus sąžiningai,na o kas nedirbo visą gyvenimą tai ko ir norėti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių