Itin populiarių parduotuvių gaminiuose viršyta toksiškų medžiagų riba: gali sukelti nevaisingumą

  • Teksto dydis:

Pietų Korėjos valdžia nustatė, kad populiarių internetinių parduotuvių „Shein“ ir „Temu“ gaminiuose yra daug toksiškų cheminių medžiagų. Kai kuriuose drabužių elementuose kancerogeninių medžiagų buvo šimtus kartų daugiau nei leidžiama, rašoma „Le Monde“.

Kinijos milžinai, įskaitant „Shein“, „Temu“ ir „AliExpress“, pastaraisiais metais labai išpopuliarėjo visame pasaulyje, siūlydami platų madingų drabužių ir aksesuarų pasirinkimą stulbinančiai mažomis kainomis.

Dėl spartaus augimo jų verslo praktika ir saugos standartai buvo labiau tikrinami, įskaitant Europos Sąjungą ir Pietų Korėją, kur Seulo pareigūnai kas savaitę tikrindavo internetinėse platformose parduodamus daiktus.

Per paskutinį patikrinimą buvo išbandyti 144 „Shein“, „AliExpress“ ir „Temu“ produktai, o keli visų įmonių produktai neatitiko teisinių standartų.

Ftalatų pagrindu pagaminti plastifikatoriai veikia reprodukcines funkcijas, tokias kaip spermatozoidų skaičiaus sumažėjimas, ir gali sukelti nevaisingumą ar net priešlaikinį gimdymą.

Nustatyta, kad „Shein“ batuose yra labai daug ftalatų – cheminių medžiagų, naudojamų plastikui padaryti lankstesniu. Viena batų pora 229 kartus viršijo leistiną ribą.

„Ftalatų pagrindu pagaminti plastifikatoriai veikia reprodukcines funkcijas, tokias kaip spermatozoidų skaičiaus sumažėjimas, ir gali sukelti nevaisingumą ar net priešlaikinį gimdymą“, – naujienų agentūrai AFP sakė Seulo aplinkos sveikatos komandos pareigūnas.

Formaldehidas – cheminė medžiaga, dažniausiai naudojama namų statybos gaminiuose, buvo aptikta „Shein“ kepurėse dvigubai viršijant leistiną ribą. Dviejuose „Shein“ nagų lako buteliukuose buvo rasta dioksano – galimo žmogaus kancerogeno, galinčio apnuodyti kepenis.

„Shein“ sakė naujienų agentūrai AFP, kad jie glaudžiai bendradarbiauja su tarptautinėmis trečiųjų šalių testavimo agentūromis, kad reguliariai atliktų rizika pagrįstus mėginių ėmimo testus, jog įsitikintų, kad tiekėjų pateikti produktai atitinka „Shein“ produktų saugos standartus.

„Mūsų tiekėjai privalo laikytis mūsų įdiegtų kontrolės priemonių ir standartų, taip pat produktų saugos įstatymų ir reglamentų šalyse, kuriose veikiame“, – pridūrė bendrovė.

Seulo valdžia nustatė, kad „Temu“ sandalų vidpadžiuose yra švino daugiau nei 11 kartų viršijant leistiną ribą. „Temu“ neatsakė į AFP prašymą pakomentuoti.

Seulo pareigūnai paprašė pašalinti produktus iš prekybos, teigiama vyriausybės pranešime.

„Produktai, kurie viršija leistiną ribą, yra produktai, kurie tiesiogiai liečiasi su kūnu, pavyzdžiui, odiniai sandalai ir kepurės, todėl piliečiai turėtų atkreipti ypatingą dėmesį į tai“, – sakė sostinės pareigūnas Kim Tae-hee.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vadinčiau tai MELAGIENA , nes

Vadinčiau tai MELAGIENA , nes portretas
Vietiniams prekeiviams konkurencija nepatinka ...

As

As portretas
Zurnaliuga pasidomek ukrainietiskais grudais , kuriu Europa nenori pirkti.kodrl ?

Paf

Paf portretas
Jau tipo lietuviškose parduotuvėse ne tos pačios kiniškos prekės. Tik su dixeliu ankainoi ?;)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių