Izraelio kariuomenės vadas žada surasti ir nukauti naująjį „Hamas“ politinį lyderį

  • Teksto dydis:

Izraelio kariuomenės vadas Herzi Halevi (Hercis Halevis) trečiadienį pažadėjo surasti ir nukauti naująjį islamistų grupuotės „Hamas“ lyderį Yahyą Sinwarą (Jahją Sinvarą).

Naujuoju „Hamas“ politiniu lyderiu Y. Sinwaras buvo paskirtas antradienį, praėjus beveik savaitei po jo pirmtako Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymo Teherane.

„Sieksime jį surasti, užpulti ir priversti juos vėl pakeisti politinio biuro vadovą“, – kariams pareiškė H. Halevi. Kariuomenės vadas cituojamas jo atstovo spaudai išplatintame pranešime.

„Pastarosiomis savaitėmis vykdėme labai svarbias operacijas, nukovėme aukščiausio rango pavojingiausių priešų vadus ir nesiruošiame sustoti“, – pridūrė H. Halevi.

Jis tai pareiškė Viduriniuose Rytuose vyraujant nerimui dėl galimų Irano atsakomųjų veiksmų po I. Haniyeh nužudymo Teherane.

Pastarąją savaitę įtampa padidėjo, kai Iranas ir jo sąjungininkai pažadėjo atkeršyti už Irano remiamos Libano grupuotės „Hezbollah“ aukšto rango vado Fuado Shukro (Fuado Šukro) ir I. Haniyeh nužudymus. Dėl jų Teheranas kaltina Izraelį.

Y. Sinwaro, kuris nuo 2017 metų buvo „Hamas“ lyderis Gazos Ruože, tuo metu, kai I. Haniyeh gyveno Katare, niekas nematė nuo spalio 7-osios išpuolio.

Aukšto rango „Hamas“ pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad Y. Sinwaro pasirinkimas yra žinia, jog kovotojų grupuotė „tęsia savo pasipriešinimo kelią“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas

Laikas  portretas
jau būtų padaryti galą kruviniems žydų okupantams ir teroristams kartu su tuo kruvinu iki alkūnių netaniaku ,kuris pražudė apie 40.000 tūkstančių nekaltų palestiniečių moterų ir vaikų, gaila tik kad Adolfas Hitleris neatliko savo darbo iki galo
Anonimas portretas
Žydukai šūdo nemala, pasakė -padarė.

Pakrante

Pakrante portretas
Geras naujas taikinys,visokie iranai ir kiti ciurbanai kartu su burliokais turi būti sunaikinti,nes kitaip mus jie sunaikins !
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių