Izraelyje vyksta visuotinis streikas

  • Teksto dydis:

Visuotinis streikas Izraelyje pirmadienį paralyžiavo didelę  viešojo gyvenimo dalį. Streiko tikslas – priversti premjero Benyamino Netanyahu vyriausybę pasiekti susitarimą su „Hamas“ dėl likusių įkaitų paleidimo, praneša agentūra „Reuters“.

Daugelyje miestų nedirbo institucijos, tik ribotai kursavo arba visiškai nekursavo autobusai ir tramvajai. Buvo paveiktas ir didžiausio bei svarbiausio Izraelio Ben Guriono oro uosto darbas. Taip pat streikavo Haifos prekybos uosto darbuotojau. Tik ribotai paslaugas teikė ligoninės. Savo durų klientams neatvėrė bankai.

Ir darbdavių sąjungos parėmė streiką ir leido savo darbuotojams nutraukti darbą. Kraštutinių dešiniųjų pažiūrų finansų ministras Bezalelis Smotrichas tuo tarpu pareikalavo uždrausti streiką, į kurį žmones sukvietė didžiausia šalies profsąjunga „Hisadrut“. Dėl ministro reikalavimo spręs Darbo teismas.

Protestai prieš B. Netanyahu vyriausybę sekmadienį vėl sustiprėjo, kai kariuomenė pranešė tunelyje Gazos Ruože radusi šešių įkaitų kūnus. Jeruzalėje ir Tel Avive į gatves išėjo pusė milijono žmonių, reikalaudami susitarimo su radikaliu islamistiniu judėjimu „Hamas“ dėl įkaitų paleidimo ir paliaubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių