JT vadovas: pandemija išprovokavo „neapykantos ir ksenofobijos cunamį“

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Antonio Guterresas (Antoniju Guterišas) penktadienį paragino dėti „visas įmanomas pastangas“, kad būtų sustabdytas koronaviruso pandemijos išprovokuotas „neapykantos ir ksenofobijos cunamis“, tačiau konkrečių šalių neįvardijo.

„Pandemija toliau kelia neapykantos ir ksenofobijos, atpirkimo ožių ieškojimo ir panikos kėlimo cunamį“, – rašoma JT vadovo išplatintame pareiškime. 

„Internete ir gatvėse juntamas sustiprėjęs nusistatymas užsieniečių atžvilgiu. Pasklido antisemitiškų sąmokslo teorijų, pasitaikė su COVID-19 susijusių išpuolių prieš musulmonus“, – rašo A. Guterresas.    

Pasak jo, migrantai ir pabėgėliai „juodinami kaip užkrato šaltinis ir neturi galimybės gauti gydymo paslaugų“.  

Tuo tarpu „pasirodė niekingų memų“, esą vyresnio amžiaus žmonės, viena iš labiausiai pažeidžiamų visuomenės grupių, „taip pat yra mažiausiai reikalingi“, sakė JT vadovas.     

Žurnalistai, informatoriai, sveikatos priežiūros profesionalai, pagalbos darbuotojai ir žmogaus teisių gynėjai puolami už tai, kad tiesiog atlieka savo darbą.

Be to, „žurnalistai, informatoriai, sveikatos priežiūros profesionalai, pagalbos darbuotojai ir žmogaus teisių gynėjai puolami už tai, kad tiesiog atlieka savo darbą“, pažymėjo jis.   

A. Guterresas paragino „dėti visas įmanomas pastangas, kad visame pasaulyje būtų padarytas galas neapykantos retorikai“. Anot jo, svarbus vaidmuo tenka švietimo įstaigoms, turinčioms mokyti jaunus žmones „skaitmeninio raštingumo“.

JT vadovas taip pat paragino „žiniasklaidą, ypač socialinius tinklus valdančias bendroves, dėti daugiau pastangų surasti ir pašalinti rasistinį, mizoginišką ir kitokį žalingą turinį“.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiekvienas

kiekvienas portretas
turi but ten kur yra ,padugniu maisymas ,nieko gero nezada svariam 'vandeniui'.

O gal visai ne taip? -

O gal visai ne taip? -  portretas
Gal priminė tautoms kiekvienos jų ISTORINĘ VIETĄ , paskirtą Pasaulio Kūrėjo? Kūrėjas nepaleido visų kas kaip nori maišytis, tik kiekvienai Jo tautai parodė kryptį ir vietą. Be to, kiekviena tauta buvo pasiųsta į skirtingus žemynus (o žemynuose kiekvienai tautai kitą vietą) su skirtingomis gamtinėmis sąlygomis. O jų rasės,organizmai buvo skirtingi, kaip ir jų išvaizda! Todėl kiekvienai tautai buvo būdingos skirtingos ligos, skirtinga reakcija į tą patį poveikį. Leningrado Karo medicinos akademijos medikai buvo apstulbinti Afrikoje, kad ten jų žinios NEVEIKIA, kad dalies jų ligų Europos medicina nesupranta ir yra bejėgė, kaip ir Europos vaistai. Ten jie iš naujo pradėjo jiems naujos medicinos studijas. Tai asmeniškai mums pasakojo mūsų svečias, akademijos profesorius.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių