Kinija teigia, kad už JAV areštų slypi „politinės manipuliacijos“

Kinija antradienį pareiškė, kad du vyrai, kuriuos JAV pareigūnai kaltina Niujorke įsteigus Kinijos „policijos nuovadą“, buvo sulaikyti dėl „politinių manipuliacijų“.

„Kinija griežtai prieštarauja JAV šmeižtui, juodinimui, politinėms manipuliacijoms ir piktavališkam vadinamojo tarptautinio represijų naratyvo kūrimui“, – žurnalistams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Wang Wenbinas (Vang Venbinas).

JAV pareigūnai pirmadienį suėmė du vyrus, kurie, kaip įtariama, Niujorke įsteigė Kinijos „policijos nuovadą“, ir apkaltino dešimtis Kinijos viešojo saugumo pareigūnų dėl vykdomos JAV gyvenančių disidentų stebėjimo ir persekiojimo kampanijos.

61-erių Harry Lu Jianwango (Hario Lu Dzianvango) ir 59-erių Chen Jinpingo (Čen Dzinpingo) areštai yra pirmieji, susiję su įtariama Kinijos kampanija, kuria siekiama steigti slaptus policijos postus įvairiose pasaulio šalyse, sakė JAV prokuroras Breonas Peace'as (Brionas Pisas).

Pasak „Peace“, abu vyrai praėjusiais metais Manhateno kinų kvartale Viešojo saugumo ministerijos (MPS) Fudžou padalinio nurodymu įsteigė Kinijos nacionalinės policijos pajėgų biurą, tariamai siekdami teikti tokias paslaugas kaip kiniškų vairuotojo pažymėjimų atnaujinimas.

Tačiau iš tikrųjų pagrindinis jų darbas buvo padėti susekti ir persekioti pabėgusius Kinijos disidentus, teigė JAV pareigūnai.

„MPS čia, Niujorke, įkūrė konkretų postą – neetatinę policijos nuovadą, skirtą stebėti ir bauginti disidentus ir kitus KLR kritikus vienoje gyvybingiausių JAV diasporos bendruomenių“, – sakė Teisingumo departamento generalinio prokuroro pavaduotojas nacionalinio saugumo klausimais Davidas Newmanas (Deividas Niumanas), pavartojęs oficialaus Kinijos pavadinimo santrumpą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nebėra išdavikams ramybės net Amerikoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių