Išskirtinės varžybos sužavėjo daugelį: tai tarsi laimingiausia vieta Žemėje

Kol daugelis geriausių pasaulio banglentininkų dabar varžosi olimpiadoje, Amerikoje įvyko išskirtinės banglenčių sporto varžybos. Čia bangomis ant lentų slydo ne žmonės, o šunys. 

 

„Tikrai nenuostabu, kad tūkstančiai žmonių atvyksta pažiūrėti, kaip atrodo banglenčių sportu užsiimantys šunys. Juk mus žavi viskas, ką daro šunys“, – kalbėjo žurnalistas Johnas Ramosas.

Žmonės čia iš įvairiausių pasaulio kampų dažniausiai atvyksta stebėti banginių. Tačiau ne šį kartą. Šįkart visus sutraukė šunys. Tik ne žeme vaikštantys, o banglentėmis plaukiantys.

„Tai daug geriau nei tikėjausi! Tai žavinga! Tai tarsi laimingiausia vieta Žemėje. Čia yra šunys, banglentės, banginiai, žmonės geria kavą. Tai nuostabu“, – sakė moteris.

Ir keturkojai ne šiaip pramogauja, o dalyvauja pasaulio čempionate. Dėl titulo varžėsi keliolika šunų. Nors, tiesą pasakius, nė vienas dėl titulo per daug nesijaudino.

„Man tai nėra varžybos. Man tai tiesiog stebėjimas, kaip visi šunys plaukioja banglentėmis“, – teigė šuns savininkas Jasonas Twedtas.

Dalyviai suskirstyti į keturias grupes – maži, vidutiniai, dideli ir labai dideli šunys.

„Labai nedaug žmonių gali tai patirti. Nėra tiek daug žmonių, kurie iš tikrųjų gali plaukioti banglentėmis su savo šunimis. O tie žmonės, kurie tai daro, turi tokį nuostabų ryšį. Ir tai yra dovana, kai gali plaukioti banglente su savo šunimi“, – įsitikinęs šuns savininkas Steve'as Drottaras.

Tam pritaria ir kiti šunų savininkai.

„Kartą paėmiau banglentę, šuo pradėjo inkšti. Nuo to laiko viskas buvo taip: „Gerai, tu esi banglentininkas šeimoje“, – juokėsi šuns savininkas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Dalyvius vertina teisėjai.

„Vertiname, kiek ilgai jie plaukia, kaip ilgai išsilaiko ant lentos ir ar atlieka kokius nors triukus. Kai kurie atlieka triukus, kai kurie apvilkti kostiumais. Yra daug kriterijų“, – kalbėjo teisėja Laura Kass.

Kai kurie brenda net į vandenį, kad pamatytų keturkojus banglentininkus iš arčiau.

„Niekada nesu to mačiusi. Nuostabu matyti, kaip šunys linksminasi. O kai šeimininkai gali plaukioti kartu su geriausiu draugu, tai išties neįtikėtina“, – džiaugėsi moteris.

„Nesvarbu, ar laimėsime, ar ne, rytoj ryte su Rouzy kartu plaukiosime banglentėmis. Taigi, mes laimime, kad ir kas nutiktų!“, – teigė vyras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių