Latvijos vyriausybės tinklalapiai susidūrė su didelio masto kibernetinėmis atakomis

Latvijos vyriausybės tinklalapiai susidūrė su didelio masto kibernetinėmis atakomis, daugelis jų veikė lėtai arba apskritai neatsidarė, antradienį pranešė ministrų kabinetas.

Teigiama, kad antradienio popietę Vieningoji žiniatinklio platforma (TVP) jau veikia stabiliai, o atsakingos tarnybos toliau sprendžia susidariusią padėtį, siekdamos visiškai atremti išpuolius.

Naujienų agentūra LETA jau pirmadienį pastebėjo, kad neveikia arba tik iš dalies veikia kelios valstybės institucijų interneto svetainės, įskaitant vyriausybės interneto svetainę. Sutrikimų buvo pastebėta ir antradienį.

Latvijos informacinių technologijų saugumo incidentų prevencijos padalinio „Cert“ atstovai nurodė, kad pastebėtos intensyvios ir specialiai pritaikytos atsisakymo aptarnauti arba paskirstytų paslaugų trikdymo DDoS atakos prieš viešojo sektoriaus ir transporto sektoriaus interneto išteklius.

„Apskritai ši ataka laikoma plataus masto“, – nurodė jie.

„Cert“ teigimu, kibernetinės atakos gali būti susijusios su naujausiu Latvijos pagalbos Ukrainai paketu, kuris buvo patvirtintas prieš savaitę.

Ekspertai taip pat pažymi, kad prorusiškų programišių grupių vykdomos politiškai motyvuotos DDoS atakos, kuriomis siekiama sukelti paniką visuomenėje ir pakirsti pasitikėjimą valstybės institucijomis, bangomis vyksta nuo pat 2022 metų pradžios.

Anot jų, tikėtina, kad Latvija, Lietuva, Estija, Šiaurės Europos regionas ir Lenkija ir toliau išliks ilgalaikiais Rusijos kibernetinių operacijų taikiniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių