Lenkija ir Baltijos šalys ragina ES įrengti gynybinę liniją ties rytinėmis sienomis

  • Teksto dydis:

Lenkija, Estija, Latvija ir Lietuva paprašė Europos Sąjungos palei šalių bloko sieną su Rusija ir Baltarusija įrengti gynybinę liniją, padėsiančią ES apsisaugoti nuo karinių grėsmių ir kitokių kenkėjiškų Maskvos veiksmų, pranešė naujienų portalas „The Kyiv Independent“.

Keturių sieną su Rusija arba Baltarusija turinčių šalių vadovai parengė ES pirmininkei adresuotą raštą, kuriame išdėstė tokio projekto apimtis ir kainą. ES šalims tektų prisidėti politiškai ir finansiškai.

„Sukūrus gynybinės infrastruktūros sistemą palei išorinę ES sieną su Rusija ir Baltarusija, būtų patenkintas aktualus ir neatidėliotinas poreikis apsaugoti ES nuo karinių ir hibridinių grėsmių“, – rašoma rašte.

Vakarų šalių žvalgybos pareigūnai pranešė apie vis didėjantį rusų sabotažo operacijų visoje Europoje mastą.

Rašte taip pat teigiama, kad gynybinės linijos įrengimas būtų derinamas su NATO ir jo kariniais reikalavimais.

Kai kurių oficialių ES asmenų vertinimu, įrengti tokią gynybinę liniją palei 700 km ilgio ES sieną su Rusija ir Baltarusija kainuotų apie 2,5 mlrd. eurų.

JAV ir sąjungininkių žvalgybos pareigūnai pastebėjo, kad šiuo metu Europoje įvykdoma vis daugiau žemo lygio sabotažo aktų – atrodytų, jog tai yra dar vienas iš Rusijos naudojamų būdų pakenkti pastangoms padėti Ukrainai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Himars

Himars portretas
Jau senai turejo buti sukurtas nepraeinamas ruozas. O musiskiai tik kikeno ir pirko traktorius, bei tiese kelius.,, Marazmatikai kremliniai.,.

meškutė Nida

meškutė Nida portretas
man gaila miško žvėrelių-liks amžiams uždaryti už geležinės uždangos

Antanas.

Antanas. portretas
Ji gyvybiškai būtina. Gerai įrengtas apkasas (ugnies taškas) vertas ištiso skyriaus šaulių. Tai pripažinta dar TSTS - Suomijos karo 1939 m metu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių