Velionio PAR prezidento artimieji susirinko prie pašarvoto atviro karsto (atnaujinta)

Velionio PAR prezidento artimieji susirinko prie pašarvoto atviro karsto

Velionio kovotojo su aparheidu Nelsono Mandelos šeimos nariai trečiadienį susirinko prie jo atidengto karsto pirmąją iš trijų dienų, per kurias buvusio Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento palaikai bus laikomi viešai pašarvoti.

N.Mandelos karstas buvo pašarvotas erdviame amfiteatre ant kubo pavidalo pakylos Sąjungos pastatuose – PAR vyriausybės būstinėje.

Prie kiekvieno įėjimo budėjo po du kariškius, dėvinčius baltas paradines uniformas ir laikančius žemyn nukreiptus kardus.

Anksčiau N.Mandelos laidotuvių kortežas važiavo Pretorijos gatvėmis, skambant daugybės susirinkusių žmonių šūksniams.

N. Mandelos laidotuvių kortežas judėjo Pretorijos gatvėmis

Nelsono Mandelos laidotuvių kortežas trečiadienį pradėjo savo kelionę į Pietų Afrikos Respublikos (PAR) vyriausybės rūmus, kur velionis bus pašarvotas tris dienas.

Katafalkas su buvusio valstybininko karstu, uždengtu PAR vėliava, priešais važiuojant eskorto motociklininkams, kelios minutės po 7 val. (ir Lietuvos laiku) išvažiavo iš miesto 1-osios kariškių ligoninės ir važiuoja vyriausybės ir prezidentūros rūmų „Union Buildings“ link.

Palei gatves, kuriomis judės procesija, PAR žmonės suformavo garbės sargybą savo lyderiui – kovos su apartheidu didvyriui ir taikos simboliui.

Kariai su raudonomis beretėmis stovi greta vėliavomis mojuojančių civilių gyventojų, kurie atėjo pareikšti savo pagarbos velioniui.

„Niekada nebuvau susitikęs su Mandela, tad tai mano vienintelis šansas ir man svarbu pareikšti pagarbą. Esu Pietų Afrikos gyventojas – turiu būti čia“, – sakė 28 metų Vaughanas Motshwene (Vonas Motšvenė).

Tai paskutinė kelionė su daugeliu simbolių, atspindinti N.Mandelos gyvenimą.

Procesija judės pro centrinį kalėjimą, kur jis 1962 metais buvo kalinamas už kurstymą ir neteisėtą išvykimą iš šalies, ir pro Teisingumo rūmus, kuriuose N.Mandela 1963-1964 metais drauge su kitais 10-čia atsakovų buvo teisiamas už išdavystę ir sabotažą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių