NATO vadovas kalba apie naujas sutelktas prie Ukrainos sienos Rusijos pajėgas

  • Teksto dydis:

NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas (Andersas Fouhas Rasmusenas) ketvirtadienį pareiškė, kad prie Ukrainos rytinės sienos sutelkta papildomai keli tūkstančiai Rusijos karinių pajėgų; ir šį pajėgų didinimą jis pavadino apgailestaujamu žingsniu atgal.

Rusijai kovo mėnesį aneksavus Krymą, anot NATO, Rusija netoli Ukrainos sienos buvo sutelkus apie 40 tūkstančių karių. Vėliau diduma šių pajėgų buvo atitraukiamos, kol praėjusią savaitę jų beliko apie tūkstantis

„Dabar mes matome naują karinių Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienos. Jau dislokuota mažiausiai keli tūkstančiai rusų karių“, – sakė A.F.Rasmussenas Londone.

„Laikau tai labai apgailestaujamu žingsniu atgal. Atrodo, kad Rusija tebesilaiko varianto veržtis į Ukrainą toliau, – nurodė jis. – Tarptautinė bendruomenė turėtų atsakyti tvirtai, jeigu Rusija veržtųsi į Ukrainą“.

„Dėl to sektų gilesnės ... ekonominės sankcijos Rusijai, ir tai turėtų labai žeidžiantį poveikį Rusijos ekonomikai“, – pridūrė A.F.Rasmussenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių