NATO vadovas: nustokite nerimauti dėl D. Trumpo prezidentavimo

  • Teksto dydis:

Naujasis NATO generalinis sekretorius Markas Ruttė nemano, kad JAV prezidentu išrinkus Donaldą Trumpą kiltų problemų dėl Vašingtono paramos Ukrainai. „Baikite nerimauti dėl D. Trumpo prezidentavimo“, – sakė jis reporteriams Londone po pokalbių su britų premjeru Keiru Starmeriu ir Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

M. Ruttė teigė gerai pažįstąs buvusį JAV prezidentą D. Trumpą ir žinąs, jog šis gerai supranta, ką reiškia ukrainiečių kova prieš Rusijos agresiją.

„Žinau, jog jis puikiai supranta ir sutinka su manimi, kad ši kova Ukrainoje nėra vien tik dėl Ukrainos. Tai ir dėl saugumo bei Jungtinių Valstijų saugumo ateityje“, – kalbėjo M. Ruttė apie respublikonų kandidatą į prezidentus. Be to, JAV Kongrese esą esama plataus tarppartinio solidarumo su Ukraina.

Paklaustas, ar nesibaimina, kad D. Trumpas gali nutraukti paramą Ukrainai, M. Ruttė sakė: „Nesijaudinu dėl to, nes esu visiškai įsitikinęs, kad JAV neatsitrauks“. Jungtinės Valstijos, anot jo, būtų mažiau saugios, jei Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui Ukrainoje pasisektų.

D. Trumpo teiginiai ne kartą sukėlė abejonių, ar JAV, vadovaujant respublikonui, ir toliau taip rems Ukrainą, kaip iki šiol. Nereikia pervertinti viešų pasisakymų, tai komentuodamas sakė M. Ruttė interviu BBC.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytiokas

Vytiokas portretas
Mūsiškiams valdžiažmogiams Trampas yra kaip Vaitkus.

donaldas yra donaldas

donaldas yra donaldas portretas
aš ramus kaip belgas, čia užsakyta žiniasklaida nerimauja
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių