Nauja kelionių mada – vėsios atostogos: kurios šalys sulaukia daugiausia turistų?

Lietuviai kelionėms dažnai renkasi šiltus kraštus, tačiau keičiantis klimatui ir karštėjant orams pasaulyje plinta nauja keliavimo mada, vadinama „coolcation“, lietuviškai – vėsios atostogos.

Norvegai trina rankomis, mat vasaromis čia vis daugiau turistų. 

„Tai – priešinga pietietiškoms atostogoms. Vykstate atostogauti į vietą, kur nėra labai karšta“, – teigė Bergeno turizmo agentūros direktorius Andersas Nylandas. 

„Tai naujas terminas. Nekeista, kad daug kur pasitaiko labai stiprių ilgesnių karščio bangų ir žmonės ieško vietų, kur galėtų pabėgti“, – sakė Bergeno universiteto mokslininkas Shawnas Milradas. 

Karščio bangos vis dažnėja, o jų trukmė ilgėja. Pavyzdžiui, prieš porą metų Europoje karščiai nusinešė 60 tūkst. gyvybių. Tad žmonės traukia, kur vėsiau.  

„Turime galvoti apie tai, kad mes, norvegai, kasdieniame gyvenime gyvename Norvegijos klimate. O kitur pasaulyje yra žmonių, kurių kasdienybė yra visiškai kitoks klimatas, kurie mano, kad mūsų klimatas egzotiškas ir įdomus“, – aiškino A. Nylandas.

Be Norvegijos taip pat tarp populiarių vasaros atostogų krypčių: Suomija, Islandija ir Jungtinė Karalystė. Populiarėja ir Baltijos šalys.  

„Italijos vietovėje, kurioje aš gyvenu, vasarą labai karšta ir drėgna. Man patinka vėsesnis oras“, – kalbėjo turistas iš Italijos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kai karšta blogai, kai per šalta – taip pat.  

„Man šaltis nėra baisus, bet aš esu vyras, todėl iš esmės galiu ištverti šiek tiek daugiau. Mano žmona yra apsirengusi trimis sluoksniais“, – tikino turistas iš Kanados. 

Yra ir kitų naujų kelionių tendencijų, pavyzdžiui, populiariausios šalys lankomos ne piko metu, o nakvynes viešbučiuose keičia gyvenimas pas vietinius. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių