Nepaisant prezidentės pasipriešinimo, Sakartvelas priėmė prieš LGBTIQ nukreiptą įstatymą

  • Teksto dydis:

Sakartvelo parlamento pirmininkas ketvirtadienį pasirašė įstatymo projektą, kurį teisių gynimo grupės ir Europos Sąjunga pasmerkė kaip ribojantį LGBTIQ žmonių teises.

Sakartvelas priėmė įstatymą nepaisydamas to, kad trečiadienį jam nepritarė šalies prezidentė.

„Vadovaudamasis konstitucija, šiandien pasirašiau įstatymą „Dėl šeimos vertybių ir nepilnamečių apsaugos“, kurio nepasirašė (prezidentė) Salomė Zurabišvili“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė parlamento pirmininkas Šalva Papuašvilis.

Valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ įstatymo projektui pritarė praėjusį mėnesį. Tas balsavimas, kurį boikotavo opozicija, pakurstė įtampą prieš svarbius, spalio 26 dieną vyksiančius parlamento rinkimus.

Prezidentė grąžino įstatymą parlamentui, tačiau jo nevetavo, naujienų agentūrai AFP trečiadienį sakė prezidentūros atstovė spaudai Marika Bochoidzė.

Ši priemonė panaši į Rusijoje galiojantį įstatymą, kuriuo Maskva naudojasi LGBTIQ teisėms varžyti, ir „yra susijusi su tos pačios lyties (asmenų) santykių ir incesto propagandos ribojimu švietimo įstaigose ir televizijos transliacijose“.

Įstatymu Sakartvele būtų uždrausti įvairūs lyties keitimo žingsniai, be to, gėjai ir translyčiai negalėtų įsivaikinti, būtų anuliuotos užsienyje sudarytos tos pačios lyties asmenų santuokos.

Teisių gynimo grupės taip pat kritikavo formuluotes, kuriomis homoseksualūs santykiai gretinami su incestu.

Š. Papuašvilis sakė, kad šiomis priemonėmis siekiama „stiprinti nepilnamečių ir šeimos vertybių, kurios yra pagrįstos moters ir vyro sąjunga, apsaugos mechanizmus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
RESPEKT !!!!

LIGONIŲ PIDERŲ VIETA SODINTI ANT SKRUZDĖLYNO IR GYDYTI ŠLAPA

LIGONIŲ PIDERŲ VIETA SODINTI ANT SKRUZDĖLYNO IR GYDYTI ŠLAPA portretas
PAGARBA VIENINGAI GRUZINŲ TAUTAI.EUROPOS IR AMERIKOS IŠKRYPĖLIAMS LAUK IŠ LIETUVOS.MES KRIKŠČIONIŠKAS KRAŠTAS NELEISIME NIEKINTI IR ŽEMINTI MŪSŲ VALSTYBĖS ŽMONIŲ IR LIGONIAIS DARYTI MŪSŲ VAIKUS IR ANŪKAS.

saunuoliai gruzinai -vykit nax...j ta

saunuoliai gruzinai -vykit nax...j ta  portretas
jankiu statytine ,,LGBTQ istu prezidente,,,zurabisvile....nes ji yra uzsienio salies ytakos agente -o priimtas istatymas neleidzia uzsienio salies ytakos agentams dalyvaut valstybes politiniam socialiniam gyvenime... ..
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių