Norvegijos policija: rusų šnipu laikytas delfinas nebuvo nušautas

Žinomiausias Norvegijos delfinas Hvaldimiras, policijos duomenimis, nebuvo nušautas.

Per skrodimą veterinarai nerado įrodymų, „kad Hvaldimiras buvo nušautas“, pirmadienį pranešė policija. Remiantis preliminaria Veterinarijos instituto skrodimo ataskaita, Hvaldimiras tikriausiai nugaišo iš bado.

Ištyrus maitą, nustatyti tik „labai paviršiniai“ sužeidimai. Tik vienas sužalojimas buvo kiek gilesnis, tačiau „nekėlė pavojaus gyvybe“. Delfino nasruose, anot duomenų, buvo įstrigusi 35 cm ilgio ir 3 cm pločio lazda. Jo skandis buvo tuščias.

Hvaldimiras, kuris kaip spėjamas rusų šnipas buvo žinomas ir užsienyje, buvo rastas negyvas rugpjūčio 31 d. įlankoje Norvegijos pietvakarinėje pakrantėje. Praėjusį trečiadienį gyvūnų teisių organizacijos „Noah“ ir „One Whale“ pareiškė, kad delfinas buvo nušautas. „Visame kūne buvo kelios šautinės žaizdos“, – sakė „One Whale vadovė Regina Crosby Haug. Dėl to organizacija kreipėsi į policiją.

Delfinas pirmą kartą Norvegijoje buvo pastebėtas 2019 m. Prie jo kūno diržu su užrašu „Sankt Peterburgo įranga“ buvo pritvirtinta „GoPro“ kamera. Tai sukėlė gandus, kad žinduolis gali būti šnipas – ekspertų teigimu, taip yra buvę ir anksčiau.

Norvegai delfiną praminė Hvaldimiru: tai žodžių žaismas, sukurtas iš norvegiško žodžio „hval“, reiškiančio delfiną ar banginį, ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino vardo –  užuomina į spėjamą jo ryšį su Rusija.

Maskva į šiuos kaltinimus niekada nereagavo.

Šaltojo karo metais ir Sovietų Sąjunga, ir JAV naudojo delfinus. Jūrų žinduoliai buvo apmokyti susekti povandeninius laivus ir minas bei atpažinti įtartinus objektus ar asmenis netoli uostų ir laivų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Diedas

Diedas portretas
Nu visai pasaulio pabaiga, Išprotėjot su tais rusais ir su šnipais. Žmonės vis labiau tampa idiotais, Kaip delfinas galėjo numirti iš bado jūroje? Tik dėl vienos priežasties- į atvirą jūrą jam buvo uždarytas kelias tinklais- JIS BUVO SĄMONINGAI MARINAMAS BADU. Išgamos tie, kurie tai padarė. Kuo čia dėtas delfinas, jolki palki, jei žmonės naudojasi jo draugoviška prigimtimi? Delfiną reikėjo parsivilioti į delfinariumą ir "perverbuoti" į Norvegijos šnipus. cha cha Arba nuteisti kalėti už šnipinėjimą prievartiniu darbu - leisti rodyti savo gabumus delfinariume prieš žiūrovus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių