Pasirašius susitarimą Lenkijos ir Ukrainos pasienyje mažėja sunkvežimių eilės

  • Teksto dydis:

Apytikslis laikas, per kurį galima kirsti sieną iš Lenkijos į Ukrainą, trečiadienį sutrumpėjo po to, kai vyriausybė ir protestuojantys lenkų sunkvežimių vairuotojai pasiekė susitarimą.

Apie susitarimo su protestuojančiais vežėjais pasirašymą antradienį spaudos konferencijoje pranešė infrastruktūros ministras Dariuszas Klimczakas (Darjušas Klimčakas).

Dėl to iki kovo 1 dienos buvo sustabdytos protesto akcijos trijuose sienos su Ukraina perėjimo punktuose: Dorohuske, Hrebenėje ir Korčovoje.

„Jau dabar matome, kaip mąžta prie pervažų laukiančių sunkvežimių eilės ir atvyksta naujos transporto priemonės“, – lenkų naujienų agentūrai PAP sakė Mokesčių administracijos rūmų Liubline atstovas Michalas Derusas.

Šiuo metu Dorohuske laukimo laikas pasienio punkte yra septynios valandos, o Hrebene – apie 30.

Per pastaruosius du mėnesius susidarė ilgos sunkvežimių eilės, nes Lenkijos sunkvežimių vairuotojai, protestuodami prieš, jų manymu, nesąžiningą Ukrainos krovinių pervežimo įmonių konkurenciją, blokavo sienos perėjimo punktus su Ukraina.

Lapkričio 6 dieną protestą pradėję sunkvežimių vairuotojai reikalauja, kad Ukrainos įmonėms, vežančioms krovinius, būtų išduodami komerciniai leidimai, išskyrus tas, kurios veža humanitarinę pagalbą ir karinę įrangą.

Jie taip pat reikalauja sustabdyti veiklos leidimų galiojimą bendrovėms, kurios buvo įsteigtos prasidėjus karui Ukrainoje.

Infrastruktūros ministerija pažadėjo patenkinti sunkvežimių vairuotojų reikalavimus iki kovo 1 dienos.


Šiame straipsnyje: Lenkijos ir Ukrainos pasienissunkvežimių eilėsmažėjakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių