Po apkaltinamojo nuosprendžio Vengrijos premjeras V. Orbanas paragino D. Trumpą tęsti kovą

Paskelbus apkaltinamąjį nuosprendį buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui, Vengrijos dešiniųjų pažiūrų populistas ministras pirmininkas Viktoras Orbanas jį gyrė ir ragino „tęsti kovą“.

„Pažįstu prezidentą Donaldą Trumpą kaip garbingą žmogų. Būdamas prezidentu, jis visada pirmenybę teikė Amerikai, buvo gerbiamas visame pasaulyje ir šią pagarbą naudojo taikai kurti“, - socialiniame tinkle X parašė V. Orbanas.

„Tegul šį lapkritį žmonės paskelbia savo verdiktą! Tęskite kovą, pone prezidente!“, - pridūrė jis.

Niujorko prisiekusiųjų teismas ketvirtadienį pripažino D. Trumpą kaltu dėl visų 34 kaltinimų nuslėpus pinigų mokėjimą pornografinių filmų žvaigždei, kad tylėtų. Tai pirmas kartas JAV istorijoje, kai esamas ar buvęs JAV prezidentas patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

D. Trumpas ir V. Orbanas nuolat viešai giria vienas kitą. V. Orbanas buvo vienintelis Europos Sąjungos (ES) šalies vyriausybės vadovas, atvirai pareiškęs paramą respublikonui dar prieš jo išrinkimą prezidentu 2016 metais. Per vizitą kovą V. Orbanas sukėlė nuostabą JAV ir ES, susitikęs su D. Trumpu prabangiame jo kurorte Floridoje.

Abu dešinieji populistai ir jų politika turi daug bendro. Kartą buvęs D. Trumpo vyriausiasis patarėjas Steve'as Bannonas pavadino Vengrijos vyriausybės vadovą „Trumpu iki Trumpo“. V. Orbanas valdo Vengriją nuo 2010 metų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel ?

Kodel ? portretas
NATO ir Europos sajunga toleruoja V. Orbano issidirbinejimus ,sitas veikejas lenda i subine V. Putinui be muilo ,o sitos galingos jegos negali pastatyti jo i vieta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių