Po laivo „Titan“ katastrofos – ambicingi milijardierius planai: ketina leistis į tokią pačią kelionę

  • Teksto dydis:

Praėjus beveik metams po povandeninio laivo „OceanGate Titan“ sprogimo, kitas ambicingas verslininkas ketina leistis į tokią pačią kelionę, praneša „USA Today“.

JAV verslininkas ir milijardierius Larry’is Connoras leidiniui „The Wall Street Journal“ papasakojo apie savo planus pamatyti laivo „Titaniko“ nuolaužas. Verslininkas tikino, kad tai, pasitelkus tinkamą inžineriją, galima padaryti saugiai.

Kai 2023 metų birželio mėnesį pasklido žinia apie povandeninio laivo „Titan“ sprogimą, L. Connoras susisiekė su „Triton Submarines“ generaliniu direktoriumi Patricku Lahey, viešai kritikavusiu „OceanGate“ saugumo praktiką.

„[L. Connoras pasakė], žinote, ką mums reikia padaryti, tai sukurti povandeninį aparatą, kuris galėtų pakartotinai ir saugiai pasinerti į [„Titaniko“ lygio gelmes] ir parodyti pasauliui, kad jūs galite tai padaryti, o „Titan“ tebuvo išpūstas reikalas“, – sakė P. Lahey.

„Forbes“ teigimu, 74-erių L. Connoras yra verslininkas ir nekilnojamojo turto bendrovės „The Connor Group“ įkūrėjas. Be to, vyras yra žinomas tyrinėtojas, buvęs Marianos tranšėjoje  ir  Tarptautinėje kosminėje stotyje. Jis sakė norintis įrodyti, kad tokia giliavandenio povandeninio laivo kelionė gali baigtis „laimingai“.

„Noriu parodyti žmonėms visame pasaulyje, kad nors vandenynas yra nepaprastai galingas, jis gali būti nuostabus, malonus ir tikrai pakeisti gyvenimą, jei elgiesi tinkamai“, – „The Wall Street Journal“ aiškino L. Connoras.

L. Connoras pasakojo, kad bendradarbiaus su „Triton Submarines“ įmone, kuri gamina povandeninius laivus, skirtus jūros tyrinėjimams įvairiuose gyliuose.

Kelionėje bus naudojamas „Triton 4000/2 Abyss Explorer“ – aparatas, kurio kaina siekia 20 mln. dolerių. „Triton Submarines“ svetainė nurodo, kad aparatas gali nusileisti į daugiau nei 4 tūkst. metrų gylį.

Kada įvyks ši kelionė, milijardierius kol kas neatskleidė.

Noriu parodyti žmonėms visame pasaulyje, kad nors vandenynas yra nepaprastai galingas, jis gali būti nuostabus, malonus ir tikrai pakeisti gyvenimą, jei elgiesi tinkamai.

Primename, kad praėjusių metų birželio 18 dieną penki žmonės įlipo į bendrovės „OceanGate“ sukurtą povandeninį laivą, kad aplankytų „Titaniko“ nuolaužų vietą.

Povandeniniame laive buvo britų verslininkas Hamishas Hardingas, pakistaniečių verslininkas Shahzada Dawoodas ir jo sūnus Sulemanas, prancūzų tyrinėtojas ir „Titaniko“ ekspertas Paulas-Henry’is Nargeoletas ir „OceanGate“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas.

Povandeninis laivas sprogo pakeliui į vandenyno dugną. Ryšys tarp „Titan“ ir jo motininio laivo nutrūko maždaug 90 minučių po kelionės.

Ekspertai tarp povandeninio laivo nuolaužų, rastų giliai vandenyno dugne ir nugabentų į Sent Džono uostą Niufaundlende, Kanados rytuose, rado, manoma, žmonių palaikus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių