Popiežius: tiek D. Trumpas, tiek K. Harris yra prieš gyvybę

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus penktadienį pareiškė, kad abu kandidatus į JAV prezidentus laiko nusistačiusiais prieš gyvybę, paminėdamas Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) prieš imigrantus nukreiptą politiką ir Kamalos Harris (Kamalos Haris) paramą teisei į abortą.

„Abu yra prieš gyvybę. Tas, kuris atsikrato migrantų, ir ta, kuri žudo vaikus. Abu yra prieš gyvybę“, – sakė Pranciškus žurnalistams lėktuve, grįžtančiame į Romą po 12 dienų trukusios kelionės po Aziją.

„Nesu amerikietis ir ten nebalsuosiu. Bet tegul bus aišku: tiek migrantų išsiuntimas, tiek nesuteikimas jiems galimybės dirbti ir jų nepriėmimas yra nuodėmė, tai rimta“, – sakė jis.

Buvęs prezidentas D. Trumpas, siekiantis grįžti į Baltuosius rūmus per lapkritį vyksiančius rinkimus, pažadėjo surinkti nelegalius imigrantus ir juos deportuoti.

Jis taip pat sudarė sąlygas 2022 metais JAV Aukščiausiajam Teismui panaikinti sprendimą 1973 metų byloje „Roe prieš Wade“ („Rou prieš Veidą“), užtikrinusį konstitucinę teisę į abortą, kurią K. Harris pažadėjo atkurti.

„Iš dviejų blogybių reikia rinktis mažesnę. Kuris yra mažesnė blogybė? Ta ponia ar tas ponas? Aš nežinau. Kiekvienas turi pagalvoti ir priimti šį sprendimą pagal savo sąžinę“, – sakė Pranciškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
o papa uz koju mazgojima teroristams??

Anonimas

Anonimas portretas
kam įdomi kacapų subinlaižio nuomonė?

o

o portretas
kur vatikans buvo kai stumbamfiureris zude zydus to pacio rotsild zydo pinigais o ju saika antarktidoje gal tam ir skrydai gaut nurodymu nes ta rase ziniasklaida tai logiskai mastant ko senukui varyt i ta salti tokiam amziuje ant saulutes kepintis arba siust druta jaunesni k kaip tomkevyc/iu/ juk psti polikarpovna rekomendavo o mums lieka tik lauktJ.Kristaus ateimo Amen.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių