Sakartvele vyksta parlamento rinkimai, nuo kurių priklausys santykių su ES ateitis

Sakartvele šeštadienį vyksta rinkimai, galintys nulemti būsimus šalies ryšius su Europos Sąjunga.

Teisę dalyvauti rinkimuose turi apie 3,5 mln. rinkėjų, jie rinks 150 šalies parlamento narių.

Valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pasisako už glaudesnį ekonominį bendradarbiavimą su Rusija, o provakarietiška opozicija siekia, kad šalis taptų ES nare.

Sakartvelas turi kandidato į ES statusą, tačiau šiuo metu visas procesas sustabdytas dėl prieštaringai vertinamų dabartinės administracijos priimtų įstatymų.

Milijardierius Bidzina Ivanišvilis, įkūręs „Sakartvelo svajonę“, laikomas įtakingiausiu šalies veikėju.

Jis teigia, kad uždraustų didžiausią opozicinę partiją – Jungtinį nacionalinį judėjimą, kuris valdė Sakartvelą iki 2012 metų.

B. Ivanišvilis kaltina šią partiją dėl 2008 metų karo su Rusija. Tuo metu Maskva pripažino atplėštas Abchazijos ir Pietų Osetijos teritorijas nepriklausomomis valstybėmis. Dėl to Sakartvelas neteko 20 proc. savo šalies teritorijos.

Rinkimų apylinkės atsidaro 8 val. ryto (7 val. Lietuvos laiku) ir veiks iki 20 val., o rezultatų tikimasi vėlyvą šeštadienio vakarą.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) atsiuntė 500 rinkimų stebėtojų, kurie informuos apie balsavimo sąlygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Na nėra tokios valstybės mūsų planetoje SAKARTVELAS, yra tik GRUZIJA GEORGIJA, tai kokiems mūsų glušams panižo liežuvį pravardžiuoto vastybę? Parašykite jei kas žinote kuri valstybė be mūsų taip vadina GRUZIJĄ?

Stebėtojas

Stebėtojas portretas
Gruzija patyrė prieš rinkimus milžinišką spaudimą iš užsienio. Buvo nutrauktas kai kurių programų finansavimas, USA ir ES pradėjo Gruzijos politikams taikyti sankcijas, skelbti ultimatumus dėl rinkimų rezultatų. Asmeniškai nagus, kišantis į rinkimus, prikišo ir Rasa Juknevičienė. Ji dalyvavo asmeniškai priešrinkiminiuose renginiuose vienos partijos pusėje prieš kitą, skelbė Gruzijos spaudoje ultimatyvius pareiškimus kas privalo būti išrinkti, organizavo antigruzinišką kompaniją ES parlamente.

Ir

Ir portretas
taip aišku kad Gruzijos liaudis pasirinks bendradarbiavimą su RUSIJA o ne su kažkokiais jankiu imperijalistų ir jievrosojūzo pedikų šiknalaižiais ,sekmės rinkimuose
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių