Už galimybę susituokti – asmens duomenys apie mokesčius bei pajamas

Tokijo merija ieško būdų, kaip paskatinti žmones tuoktis ir gimdyti vaikus. Ėmėsi kurti pažinčių programėlę miestiečiams.

Japonijos sostinė kuria pažinčių programėlę ir tikisi ją paleisti dar šiemet. Gyventojams ji bus prieinama telefonu arba internetu.

„Žmonės nori tuoktis, bet dažnai nenori vargti su romantika, todėl ją praleidžia. Daug kas nori iškart susirasti partnerį vedyboms. Tokijas – tam tinkamiausia vieta, juk čia daug jaunų žmonių“, –  aiškino sociologas Masahiro Yamada.

Programėlė nepaleista, bet jau sukėlė erzelį. Esą ji reikalaus daug asmeninių duomenų apie mokesčius ir pajamas, net vers užpildyti formą, kad jūsų ketinimai išties rimti – tuoktis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Ar lieps nurodyti ūgį, darbą bei išsilavinimą, pareigūnai dar nenusprendė. Bet valdiška programėlė neva suteiks saugumo, kokio stinga kitose programėlėse.

„Manau, idėja – gera. Pats esu naudojęsis pažinčių programėlėmis, bet ten daug žmonių apsimeta tuo, kuo nėra. Bet, ar teikti Tokijo valdžiai visą asmeninę informaciją, dar teks pagalvoti“, – kalbėjo 23-ejų darbuotojas Yota Biwada.

„Nesu tikra, ar tai padės įveikti mažėjantį gimstamumą. Žmonės dabar laisvai renkasi, ar turėti vaikų, ar ne. Juolab, kad privačiomis programėlėmis kol kas naudotis paprasčiau“, – abejojo 24-erių slaugytoja Reika Miyazaki.

Japonijoje mažėja santuokų ir gimstamumas šalyje kritęs iki rekordiškai žemo lygio. Pernai sudaryta mažiau nei pusė milijono santuokų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių