Singapūre pakartas narkotikų prekeivis

  • Teksto dydis:

Singapūre penktadienį buvo pakartas nuteistas narkotikų prekeivis – tai buvo antroji egzekucija mieste-valstybėje šiais metais.

45 metų singapūriečiui Čangio kalėjime buvo įvykdyta mirties bausmė už prekybą 36,93 gramo gryno heroino, o šis kiekis yra daugiau nei dukart didesnis nei 15 gramų, už kuriuos griežtų taisyklių besilaikančiame mieste-valstybėje skiriama mirties bausmė, pranešė Centrinis narkotikų biuras (CNB).

Teisių gynimo grupės atsisakė pateikti išsamią informaciją apie nuteistojo tapatybę ir jo bylą, nes šeima prašė privatumo.

„Jam buvo suteiktas visas pagal įstatymus numatytas teisingas procesas ir viso proceso metu jam atstovavo advokatas“, – teigiama vėlai penktadienį paskelbtame CNB pranešime.

Vyras buvo pripažintas kaltu ir nuteistas mirties bausme 2019 metų vasarį, o jo apeliacijos ir malonės prašymas buvo atmesti, pridūrė CNB.

Vasario mėnesį mirties bausmė už buvusios sužadėtinės nužudymą Singapūre buvo įvykdyta 35 metų vyrui iš Bangladešo Ahmedui Salimui.

Naujienų agentūros AFP skaičiavimais, įskaitant penktadienį įvykdytą egzekuciją, nuo 2022 metų kovo, kai Singapūras atnaujino mirties bausmės vykdymą, mieste-valstybėje buvo pakarta 18 žmonių.

Per COVID-19 pandemiją Singapūras buvo dvejiems metams sustabdęs egzekucijų vykdymą.

Jungtinės Tautos, teisių gynimo grupės ir kiti mirties bausmės priešininkai teigia, kad ji neturi įrodyto atgrasomojo poveikio, ir ragina nutraukti jos vykdymą.

Tuo tarpu Singapūro pareigūnai tvirtina, kad ši bausmė padėjo šaliai tapti viena saugiausių Azijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Uztat lendzbergystane gera gyventi seimo pedofilams , kaip bartosevicius ir kiti 95% konservatoriu pedofilu su gabrielium priesakyje.

M

M portretas
Ar nepamena tauta,juk anūkas žadejo gyvensime kaip Singapūre?o beje kur tie pazadai?neliko jau?Singapūre 17 ministrų buvo pasodinti į kalejimus,tai nebeliko korupcijos,vogimų.Gal reiketų pasimokyti,ir gerai pakorė,to verti.

liettuvoj to nebus

liettuvoj to nebus  portretas
prisipelne seimo nariai to nedaleis...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių