Šiurpina barbariška gyventojų kova su balandžiais: aptalžo lazdomis ir sudegina

  • Teksto dydis:

Balandžių likimas mieste kaip reikiant sukiršino vietos gyventojus – vokiečiai su balandžiais kovoja juos žudydami. Plačiau – LNK reportaže.

Turbūt daugelis miesto gyventojų pasakytų, kad balandžiai nėra tarp mylimiausių ir populiariausių paukščių rūšių. Mat, būtent balandžiai apdergia balkonus, parduotuvių vitrinas, palanges ir suoliukus. Žmonėms nelieka vietos švariai prisėsti ir pasigrožėti miestu.

„Per dieną turime išeiti bent 40 ar 50 kartų, kad nuvalytume stalus“, – sakė restorano darbuotoja.

„Buvome atidarę langus, bet tada balandžiai įskrido“, – teigė vyras.

Ypač balandžiais skundžiasi Limburgo miesto Vokietijoje gyventojai.

„Balandžiai tiesiog apdergia visas durų rankenas ir net pačias prekes“, – piktinosi moteris.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vien miesto centre skraido apie tūkstantį šių paukščių. Miestiečiai nusprendė kovoti su balandžiais pačiomis drastiškiausiomis priemonėmis. Miesto taryba paskelbė balandžius kenkėjais. Balsų dauguma nuspręsta, kad balandžiai turi būti žudomi.

„Balandį pirmiausiai reikia apsvaiginti. Jam į galvą smogiama medine lazda, tada jis apsvaiginamas ir jam sulaužomas kaklas“, – sakė ornitologas Berthold Geis.

Po to negyvi paukščiai turi būti sudeginti.

Toks barbariškas paukščių naikinimas šiurpina gyvūnų gerovės sergėtojus. Tad šie kovoja su balandžių populiacija pakeisdami balandžių patelių kiaušinius netikrais.

„Gyvename 2023 metais. Negali būti taip, kad žudome gyvūnus tik todėl, kad šie mus suerzino ar kelia nepatogumų. Tai nepriimtina“, – sakė moteris.

Tačiau pasak miesto tarybos, gyvūnų gerovės specialistų siūloma išeitis kainuoja per daug pinigų. Limburgas turėtų išleisti 90 tūkst. eurų dvejoms balandžių lizdavietėms įrengti ir tik apie 20 tūkst. eurų balandžiams naikinti.

Miesto tarybos nesustabdė net masinis gyventojų protestas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vokiečiai naciu palikuonys

Vokiečiai naciu palikuonys portretas
Tai ko is jų norėti .Bet kiek žiaurumo Lietuvoje pagal komentarus.Tai kas jus tokie? Zydsaudziu palikuonys ???? Ne kitaip Komentarus baisu skaityti.Balandziai užkliuvo.Sventas Tėvas augina ir myli juos o čia.......Nužmogėję kažkokie .....

andriuks

andriuks portretas
Olandijoje valdžia nuolat nuodija balandžius, kai tik kur nors jų susiburia daugiau. Niekur nepamatysi apšiktų gatvių ir paminklų, lauko ir kavinės stalų. Tik niekas čia nedegina ir viešai netručija. Matyt tarnybos tai daro naktimis kažkuo balandžius privilioja ir kai jie nustimpa- juos surenka. Tai daroma tyliai ir nematomai. Ir sovietmečiu juos masiškai tručijo daugiabučių rajonuose. Palikdavo tik miesto aikštėse, kad pensininkai turėtų kuo užsiimti- juos maitinti, o vaikai turėtų į ką žiūrėti.

jonce

jonce portretas
Įdomu kodėl peles, žiurkes, tarakonus, blakes, blusas, utėles galima naikinti, o balandžių ne? Balandžiai infekcijų nešiotojai. Jie ši.ka visur kur stovi- savo lizde, ant visų palangių, stogų, paminklų, veržiasi į žmogaus erdvę. Jo net ranka nenubaidysi. O jei nubaidysi po 5 sek jis vėl bus čia. Kur matėt paukštį, kuris per šakalį veržtųsi į žmogaus erdvę??? Nė vieno, tik balandis. Nes jis nė paukštis o zaraza. Išsigimėlis. Paukščių gailiuosi, žiemą paberiu jiems duonos, zylėms lašinių gabaliukų pakabinu. Kartais atšuoliuoja voverė- ją irgi pamaitinu. Bet jei atskristų balandis- gautu tik su akmeniu į makalulę.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių