Streikai paralyžiavo uostų darbą Vokietijos šiaurėje

Keleto šiaurinių Vokietijos uostų darbuotojai pirmadienį pradėjo naują streiką, siekdami daryti didesnį spaudimą savo darbdaviams prasidėjus trečiajam derybų dėl darbo užmokesčio raundui.

Profesinės sąjungos „Verdi“ teigimu, vien Hamburge dėl streiko pirmadienį nuo 5.00 val. (3.00 val. Grinvičo laiku) buvo praktiškai paralyžiuota uosto veikla ir konteinerių krovos darbai.

„Darbas Hamburgo uoste visiškai sustojo“, – pranešė profesinės sąjungos atstovas.

Tokia pati padėtis buvo ir Žemutinės Saksonijos Brakės bei Emdeno uostuose, taip pat Brėmene ir Brėmerhavene. Didieji konteinerių terminalai laivų neaptarnavo, paaiškino atstovas.

Profesinės sąjungos teigimu, priklausomai nuo uosto, streikas turėtų tęstis nuo 24 iki 48, be to, streiko metu pirmadienį ir antradienį vyks ir trečiasis derybų raundas.

Be kita ko, „Verdi“ reikalauja nuo birželio 1 d. atgaline data trimis eurais padidinti valandinį atlyginimą bei atitinkamai pakelti ilgiau nei 12 mėnesių dirbantiems darbuotojams mokamas išmokas už pamaininį darbą.

Centrinė Vokietijos jūrų uostų bendrovių asociacija kol kas siūlė nuo birželio darbo užmokestį padidinti 2,5 proc., tačiau ne mažiau nei 60 centrų už valandą. Priemokos už pamaininį darbą būtų didinamos nuo 24 centų iki 2,5 euro.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių