Turkijos premjeras: genocido pripažinimas – tai „Europos rasizmas“

  • Teksto dydis:

Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu (Achmetas Davutohlu) penktadienį piktai pasmerkė Europos Parlamento priimtą rezoliuciją, raginančią Turkiją pripažinti armėnų žudynes paskutiniais Osmanų imperijos gyvavimo metais kaip genocidą, sakydamas, jog tai augančio „rasizmo“ Europoje ženklas.

Kalbėdamas žurnalistams Ankaroje A.Davutoglu sakė, jog tokie pareiškimai neatsižvelgia į turkų musulmonų kančias, patirtas Pirmojo pasaulinio karo, metais ir gali kurstyti neapykantą nekrikščioniškoms religinėms bendruomenėms.

Europos Parlamentas trečiadienį paragino Turkiją pasinaudoti šimtosiomis žudynių, vykusių paskutiniaisiais Osmanų imperijos gyvavimo metais, metinėmis ir „pripažinti armėnų genocidą“, kad būtų galima paskatinti susitaikymą tarp šių dviejų tautų.

ES asamblėja „didele dauguma“ pritarė šiai rezoliucijai, dėl kurios buvo balsuojama likus vos savaitei iki armėnų tautos tragedijos šimtmečio paminėjimo dienos balandžio 24-ąją ir augant įtampai dėl to, kokiu terminu reiktų apibūdinti šias Pirmojo pasaulinio karo metais vykusias žudynes.

„Europos Parlamentas neturėtų priimti sprendimų, kurių rezultatas gali būti neapykanta tam tikroms religinėms ar etninėms grupėms, jeigu nori įnešti savo indėlį taiką“, – sakė A.Davutoglu.

„Šis kausimas pranoksta turkų ir armėnų problemą. Tai naujas rasizmo Europoje atspindys“, - sakė jis.

Nurodydamas į nacionalistinių ir kraštutinių dešiniųjų grupių buvimą ES asamblėjoje jis pažymėjo: „Visos marginalinės grupės Europoje sugebėjo patekti į Europos Parlamentą.“

„Europos Parlamentas turi struktūrą, kur sprendimai priimami labai atsainiai“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dar praeis

dar praeis  portretas
kiek laiko ir turkai pripažins genocido vykdymą prieš armėnų tautą. Tai priklausys nuo to, kiek vidinių jėgų ir proto bei sąžinės turės Turkijos vadovai. Tuo tarpu mes ramiai gyvenkime, nes turime irgi dėl daug ko ruoštis, pvz., sustiprinti sienas prie Karaliaučiaus, nes ruskiai ten plinta kaip maras.

Anonimas

Anonimas portretas
Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu pradejo izuliai pulti Europos Parlamenta, vietoje to, kad susimastytu ir pripazintu turku vykdyta genocida ir garbingai atsiprasytu armenu tautos. Tai - cinizmo virsune!

Turkpalaikiai

Turkpalaikiai portretas
Turkai budami muslimai mano,kad gali issudyti negale armenu,kitu ir buti nepakalyinami. Tegu prisimima atsakomybe,kaip Vokietija prisieme uz Hitlerio veiksmu pasekmes.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių