Tyrimo išvados šokiruoja: vakcinos nuo COVID-19 yra susijusios su sveikatos sutrikimais

  • Teksto dydis:

Vakcinos, apsaugančios nuo susirgimo sunkia COVID-19 forma, užsitęsusių šios infekcijos simptomų ar mirties atvejų, turi sąsają su nedideliu neurologinių, kraujo bei širdies ligų padaugėjimu, skelbia naujienų agentūra „Bloomberg“.

Kaip parodė iki šiol didžiausias pasaulyje vakcinų saugumo tyrimas, vienas iš reiškinių, nustatytų pandemijos pradžioje, apėmė su širdimi susijusio uždegimo riziką, atsiradusią dėl „Pfizer Inc.“, „BioNTech SE“ ir „Moderna Inc.“ pagamintų injekcijų. O „AstraZeneca Plc.“ pagaminta injekcija buvo susijusi su padidėjusia kraujo krešulių susidarymo smegenyse rizika.

Tyrime dalyvavo 99 068 901 paskiepytas žmogus iš aštuonių šalių: Argentinos, Australijos, Kanados, Danijos, Suomijos, Prancūzijos, Naujosios Zelandijos ir Škotijos.

„The Hill“ duomenimis, tyrėjai atrado trylika šalutinių poveikių, pasireiškusių praėjus 42 dienoms po skiepo. Tarp jų – Guillain-Barré sindromas, Belo paralyžius, traukuliai, miokarditas ir perikarditas.

Analizė parodė, kad po antrosios „Moderna“ vakcinos dozės atsirado didesnė širdies uždegimo, vadinamo miokarditu, rizika. Nors COVID-19 vakcinos sukelti miokardito atvejai dažniausiai buvo lengvos formos, tačiau fiksuoti ir 28 mirties atvejai.

Tyrėjai pastebėjo, kad Guillain-Barré sindromo atvejų žymiai išaugo tarp tų, kurie buvo paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Taip pat pastebėta, kad tiems, kurie gavo pirmąją „Moderna“ vakcinos dozę, daugiau nei tikėtasi pasireiškė ūminio išplitusio encefalomielito (ADEM), galvos ir nugaros smegenų uždegimo atvejų.

Kaip rašo „The Hill“, abi „mRNR“ vakcinos iš „Pfizer“ ir „Moderna“ buvo susijusios su miokarditu, širdies raumens uždegimu, kuris pasireiškė dažniau nei tikėtasi. Po pirmosios ir ketvirtosios „Moderna“ vakcinos dozių taip pat pastebėti žymiai didesni perikardito atvejai.

„Vertinant bendrą vakcinacijos rizikos ir naudos santykį, reikėtų atsižvelgti į riziką, susijusią su infekcija, nes keli tyrimai parodė didesnę tiriamų įvykių, tokių kaip GBS, miokarditas ar ADEM, išsivystymo riziką po SARS-CoV-2 infekcijos nei nuo vakcinacijos“, – pabrėžė mokslininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wow

Wow portretas
Visi propagandistai dabar jau darosi kokie tai plokščiažemiai neišsilavinę antivakseriai... Tikiuosi, kad bet kokiu atveju vis dar esate namuose ir, kaip tikrai geri vaikai, savo tėvų vis dar nelankote bei nešiojate antsnukius, nes koronavirusas gi niekur nedingo... Tik kas atsitiko, kad sisteminė žiniasklaida, koneveikusi visus mąstančius žmones, dabar jau gieda kitaip? Judo pinigai turbūt baigėsi... :D

Vika

Vika portretas
Zinoma, dabar labai paprasta tirti ir rasti (?) iv. sasaju su skiepais, bet nereikia mojuoti kumsciais, kai kova baigta - yra toks posakis. Bet kurie vaistai turi pasalini poveiki, nera nei vieno nekalto vaisto. Gal dabar, turedami sia informacija, mokslininkai pagaliau isras tokia vakcina, kuri beveik netures pasalinio poveikio (nors labai tuo abejoju). Viso pasaulio zmones tapo Covido bandomaisiais triusiais, tai nors dabar, istyrus,kaip veikia tie skiepai, gal isras kazka geresnio, o ne cia aiskins mums, kokie pokyciai organizme panaudojus vakcina. Be jos vis tiek neissiversima, todel mokslininkams reikia pasiraitoti rankoves ir imtis darbo,o ne "dziuginti" mus tokiais

taigi

taigi portretas
> ( kas autorius) Autorius Europos Sąjungos specialioji komisija 2024-04-27 dieną uždraudusi kliniškai neištirto astrazenic vartojimą kaip sukeliantį šalutinius sveikatos sutrikimus. Kreipkitės į Briuselį :)
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių